Honger op je bord

Wie zich weleens afvraagt hoe ons voedsel op ons bord terechtkomt, wordt aanstaande donderdag om 20.30 u in het STUK verwacht voor de vertoning van de prachtige docufilm ‘Our Daily Bread‘. Regisseur Nikolaus Geyrhalter stelde zich dezelfde vraag een aantal jaren geleden en ging prompt aan het draaien in de voedselindustrie. Het eindproduct maakt al een tijdje internationale furore. Opmerkelijk is dat de film haast een stomme film genoemd kan worden, er is namelijk geen voice-over, waardoor je tijdens het kijken zelf een oordeel moet vellen.

Bijzonder donderdagavond is dat de film niet zomaar getoond wordt, maar ook begeleid door D.A.A.U., een muziekgroep van eigen bodem die klassieke en moderne instrumenten combineert tot een unieke klank. Zij componeerden een nieuwe soundtrack en zullen die donderdagavond live spelen. Daardoor worden de beelden, die op zich al weinig verhullen, nog doordringender.

En om het helemaal af te maken hebben ze bij het STUK een spreker geboekt om na de film de voedselproblematiek verder toe te lichten. Jean-Pierre De Leener is zelf halftijds boer en daarnaast ook medewerker van 11.11.11. Samen met een aantal andere ngo’s en milieu-organisaties zetten zij binnen ‘2015. De tijd loopt‘ een campagne op het touw die de beklagenswaardige situatie van de gemiddelde boer moet aankaarten. Doel is zoveel mogelijk mensen bewust te maken van de luxepositie waarin zij (wij) verkeren.

De lezing is gratis, voor de film betaal je inkom. Zorg wel dat je al gegeten hebt.

Bookmark and Share

Er worden geen reacties toegelaten op dit artikel.