Leuven in Scène voorbereidingen

Eén van de hoofdacts van Leuven in Scène 2008 is Safari intime van het Franse Opera Pagaï. Het concept is als volgt: de bezoeker wandelt door een straat en kijkt binnen in de huizen waar een groep vrijwilligers en enkele professionele acteurs allerlei korte scènes opvoeren. Deze scènes kunnen komisch, tragisch of absurd zijn en vormen meestal herkenbare situaties uit het dagelijkse leven. Bij elke scène hoort een plakkaat met uitleg zoals in een dierentuin. Dezelfde act zal later in’t jaar ook te bezichtigen zijn tijdens de Gentse feesten in de wijk Malem.

Na een oproep in de passe-partout konden geïnteresseerden zich donderdag opgeven als vrijwilliger om mee te werken aan de scènes. Er was duidelijk interesse bij een breed publiek: voor sommige mensen was het de eerste keer, een aantal hadden al wat ervaring als figurant en enkele personen waren actief in een theatergezelschap. De organisatie gaf uitleg over het concept en daarna kon elke vrijwilliger zich voorstellen. Aan de hand van de beschikbare huizen en de acteertalenten en wensen van de deelnemers zullen nu de scènes verder uitgewerkt worden.

Op Flickr vind je foto’s van de vergadering.

Werkvergadering Leuven in scène

Werkvergadering in 30CC

Bookmark and Share

Er zijn 2 reacties op “Leuven in Scène voorbereidingen”

Leuven in Scène 2008: Opera Pagaï - Safari intime
(on mei 6th, 2008 at 18:00)

[…] in Scène 2008 is Safari intime van het Franse Opera Pagaï. Meer informatie kan je vinden in ons verslag over de voorbereidingsvergaderingen van Opera Pagaï. Bij deze act is de leuvense bevolking in sterke mate betrokken: een deel van de acteurs zijn […]

 
Opera Pagaï - Safari intime - bespreking
(on mei 15th, 2008 at 18:58)

[…] gezegd niet goed of het concept van Safari intime me wel zou liggen. Doordat we bij één van de voorbereidende vergaderingen aanwezig waren, wist ik redelijk goed waaraan ik me kon verwachten. Toch bleek er een groot […]