Voorstelling cultuurbeleidsplan 2008

Op woensdag 13 februari werd het cultuursbeleidplan 2008-2013 voorgesteld in de Schouwburg in Leuven. Rik Vanmolkot beschreef kort de doelstellingen en daarna ging hij in debat samen met schepen Denise Vandevoort, Jan Delvaux, Prof. Dr. Eric Corijn en Jimmy Dewit (DJ Bobby Ewing).
Het cultuursbeleidplan bevat een schat aan informatie over de culturele sector en bepaalt een zestal strategische doelstellingen in verband met aanbod, educatie, creativiteit, jeugd, erfgoed en participatie. Op vraag van de stad Leuven hebben een aantal cultuurkenners hun visie en kritiek neergeschreven en dit werd samen met het cultuursbeleidplan zelf uitgedeeld aan de aanwezigen.

Allerlei onderwerpen kwamen aan bod in het debat, gaande van participatie, de Leuvense identiteit, de kennis van het Leuvens dialect, het ontbreken van grote zalen, de grote in- en uitstroom van Leuvenaars en ook het verschil tussen Leuven en Mechelen, Gent of Brussel.
Een opvallend groot deel van de discussie ging over het aspect communicatie. Men wil meer mensen bereiken en hierbij is aangepaste communicatie noodzakelijk. Natuurlijk hopen we met leveninleuven.be hieraan ons steentje bij te dragen :-)

Marjan Debaene luisterde het geheel op met een aantal mooi gebrachte muzikale intermezzo’s.

Discussiepanel cultuurbeleidsplan

Marjan Debaene

Bookmark and Share

Er zijn 2 reacties op “Voorstelling cultuurbeleidsplan 2008”

Marre
(on februari 23rd, 2008 at 23:49)

Is de publicatie ook nog ergens in papieren versie te krijgen?

 
Carolien
(on februari 24th, 2008 at 12:55)

@Marre: Ik zou hiervoor contact opnemen met de Directie Cultuur (culturele.zaken@leuven.be).