Waarheen vanavond?

Om de kille schemering van een februari-avond te doorbreken ben je in de Muntstraat aan het juiste adres. Er hangt immers altijd iets van vakantiesfeer in de Leuvense Rue de Boucher. Vanavond viel onze keuze op Quo Vadis, een no-nonsens pizzeria waar ik al een tijdje niet meer gegeten had. Eerder had Carolien er minder positieve ervaringen mee, maar 2006 is al een tijdje geleden en ik heb er vroeger al lekker gegeten.

De inrichting van het restaurant is een beetje bizar. Een pizzeria wordt normaal gezien ingericht in een Italiaans thema, maar om één of andere reden hebben ze hier gekozen voor een maritiem sfeertje. Je eet je pizza op onder een felgele vuurtoren. Niet wat je verwacht, maar eigenlijk ideaal voor wie februari buiten eventjes wil vergeten.

Het was rustig, dus we konden meteen onze voeten onder tafel schuiven. De keuze in Quo Vadis is tamelijk traditioneel, een hele rits pizza’s (waaronder één pizza met alle ingediënten op de kaart, waarvan ik me spontaan afvroeg of die ooit besteld wordt), met daarnaast nog de vaste pasta’s, slaatjes en tapa’s. Onze keuze viel op een pizza life is life voor mij en een traditionele spaghetti bolognese voor mijn disgenoot. De bediening was snel en zeer correct, meer nog, onze ober was zelfs niet vies van een grapje.

De spaghetti bleek een zeer royale portie , maar blonk niet uit qua smaak of presentatie. Een gewone saus met gehakt en tomaat op een hoopje witte pasta, maar meer kan je natuurlijk niet verwachten voor 6,5 euro. Mijn pizza, met ham en gorgonzola, heeft dan weer erg gesmaakt. De bodem was net goed gebakken, luchtig en lekker krokant, en de chef-kok is duidelijk ook niet zuinig met beleg. Enige minpunt was dat hij tamelijk vettig was, maar dat heb je natuurlijk met pizza’s.

Voor 20 euro heb je lekker maar gewoon gegeten bij Quo Vadis. Liefhebbers van degelijke, traditionele kost met geen al te ruim budget zitten er zeker goed.

Bookmark and Share

Er zijn 6 reacties op “Waarheen vanavond?”

Dikkie
(on februari 20th, 2008 at 15:41)

Die met alle ingrediënten, is dat een calzone? Want dan heb ik die al eens binnengesmuld denk ik :-)

 
Maartje
(on februari 20th, 2008 at 16:56)

Nee, da’s een pizza Quo Vadis, met kip, ansjovis, tonijn, scampi’s, vijf kazen en alle andere traditionele ingrediënten lekker door elkaar. Yuk dus.

 
Carolien
(on februari 20th, 2008 at 21:48)

Een calzone is een dichtgevouwen pizza. En ik heb sinds 2006 geen voet meer in de Quo Vadis gezet. Mij hebben ze voorgoed als klant verloren.

 
Feestweekend « 2 becomes 3
(on oktober 8th, 2009 at 14:04)

[…] richting Mexicaan Veel restaurantjes zaten overvol, maar we konden gelukkig nog terecht in het “beste” pizzarestaurant van Leuven. Misschien niet zo’n feestelijke keuze, maar in welk restaurant zien ze je graag binnenkomen […]

 
Kjell
(on december 9th, 2010 at 17:37)

1 keer binnen geweest, nooit nimeer
vraag je een pizza met een ei op
resultaat: een pizza met gekookt ei er op verspreid
en klein da da was die pizza

ik ga veel liever pizza eten in Pizza Douera (L. Melsenstraat 5)

 
Els De Vos
(on november 1st, 2012 at 9:08)

Doordat we bij verrassing in Leuven mochten vertoeven, hadden we maar anderhalf uurtje om te eten. Bij Quo Vadis zat er veel volk maar drank en bruschetta’s werden zeer vlug gebracht en vervolgens nog 2 overheerlijke pizza’s! De obers bleven correct en vriendelijk, ook al dienden ze verschillende keren de trappen op en af (zaten op het bovenste verdiep en na een half uurtje zat heel de zaak vol)