Anima in Leuven: Nocturna

In Brussel vindt deze maand Anima, het animatiefilmfestival, plaats, maar Leuven draagt ook zijn steentje bij aan dit festival. Cinema ZED vertoont enkele animatiefilms waaronder het prachtige Nocturna. Deze film van Spaanse makelij neemt je mee naar een wel zeer bijzondere en fantasierijke wereld.

Het kleine weesjongetje Tim heeft schrik van het donker. Iedere nacht zorgt hij ervoor dat hij de sterren kan zien zodat hij toch een beetje licht heeft. Op een nacht ziet hij dat zijn favoriete ster uitgaat. Tim besluit op onderzoek uit te gaan en ontdekt zo dat heel wat wezens er voor zorgen dat de nachten gesmeerd verlopen. Maar er dreigt gevaar.

Deze film met zijn sprookjesachtige plot, schattige personages en prachtige tekenstijl zal heel wat mensen kunnen bekoren. Het is een echte aanrader voor liefhebbers van Miyazaki en Tim Burton films.

Je kan Nocturna nog bekijken op dinsdag 26 februari om 20u in Cinema ZED. Hier kan je een alvast een voorproefje vinden.

Bookmark and Share

Er worden geen reacties toegelaten op dit artikel.