30 nachtwinkels in Leuven

Volgens een artikel in Het Nieuwsblad van 6/3/2008 zijn er op dit ogenblik 30 nachtwinkels in Leuven. In het artikel staan ook enkele uitspraken van burgemeester Louis Tobback. Tobback is ervan overtuigd dat het stilaan de goede kant op gaat met de Leuvense nachtwinkels. ‘Enkele jaren geleden waren er meer nachtwinkels in Leuven’, aldus Tobback. ‘Het beste bewijs dat onze strenge maatregelen inzake de verkoop van alcohol hebben gewerkt. Pas op, ik ben niet tegen het bestaan van nachtwinkels. Enkele nachtwinkels in het centrum zie ik best zitten en waarom ook niet één nachtwinkel per deelgemeente, maar een concentratie van drankslijterijen in de Parijsstraat of de Naamsestraat is een ander paar mouwen. Dat fenomeen veroorzaakt uiteindelijk overlast en daar moeten we streng tegen optreden. Anderzijds begrijp ik wel dat Leuven meer nachtwinkels telt dan steden zoals Kortrijk of Mechelen. In Leuven bloeit het nachtleven veel meer dan in die steden.’

Bookmark and Share

Er worden geen reacties toegelaten op dit artikel.