Mexicaans restaurant El Sombrero

El Sombrero introduceerde twintig jaar geleden als eerste restaurant de Mexicaanse keuken in Leuven en nog steeds vormt dit restaurant een vaste waarde voor de liefhebbers van pikante en minder pikante gerechten uit de Mexicaanse keuken. Het interieur van El Sombrero is in felle kleuren geschilderd en aan de bar worden cocktails gemengd. Het interieur straalt bewust een zuiders tintje uit. Een ideale plaats om een reünie van oud-medewerkers van mijn studentenverening te organiseren dus.

Ruimschoots op tijd had ik een tafel gereserveerd. Je kan nu eenmaal niet met veertien personen op een vrijdagavond een restaurant binnen stormen in de hoop dat er nog plaats genoeg is. Toen we binnen kwamen (sommigen iets meer op tijd dan anderen) waren onze tafels al klaar gezet en gedekt. Een gerecht kiezen bleek een moeilijke bevalling te zijn. Gelukkig was het geen probleem om met veertien personen à la carte te eten en mocht iedereen zijn of haar favoriete gerecht nemen. Mits wat uitleg over de gerechten aan de mensen in ons groepje die voor het eerst Mexicaans aten, kwamen we er uiteindelijk uit. Omdat bij Mexicaans eten nu eenmaal margarita’s hoorden, bestelden we meteen ons eerste (maar beslist niet laatste) rondje cocktails.

Ikzelf koos voor hét traditionele Mexicaanse gerecht bij uitstek: mole poblano. Voor de mensen die mole poblano niet kennen: dat is kip in een pikante chocoladesaus. Laat je vooral niet afschrikken door de op het eerste zicht merkwaardige combinatie. Mole poblano is werkelijk overheerlijk. Verder vind je op de kaart van El Sombrero alle traditionele gerechten die je van een Mexicaans restaurant mag verwachten: enchiladas, fajitas, burritos en voor de mensen die van alles een beetje willen proeven: de combinaciones.

El Sombrero hanteert bovendien een erg democratische prijszetting. Je vindt er hoofdgerechten vanaf 12 euro. De meeste hoofdgerechten zijn voldoende om de honger te stillen, al zullen grote eters soms wel een dessertje nodig hebben om de gaten te vullen. Studenten krijgen op vertoon van hun studentenkaart 10% korting. Jarigen worden verwend met een gratis cocktail, dessertje of een halve liter huiswijn.

El Sombrero

Praktisch
Lei 25, 3000 Leuven
tel: 016/23 12 28
fax: 016/47 39 66
http://www.elsombrero.be/

Mijn keuze
Mole Poblano en heel veel margarita’s

Bookmark and Share

Er zijn 5 reacties op “Mexicaans restaurant El Sombrero”

Lime
(on maart 27th, 2008 at 9:41)

Ben er gisteren ook nog eens gaan eten, helemaal eens met je recensie: de grote eters hadden niet genoeg, die moesten nog een dessertje bestellen mar de meesten hadden echter wel genoeg. Het is daar lekker eten, gezellig zitten en de bediening is vriendelijk!

 
jeronimo
(on juli 1st, 2008 at 13:59)

al twee keer gaan eten, not bad but not my fave..ik like the mexicna food the latin-american way..bruine bonen pasta en pollo con arroz lol, grapje

 
luinie
(on december 22nd, 2010 at 11:21)

Ng belangrijk: op hun site kan je een bon van 10 euro (per twee personen) vinden en afdrukken. Alzo wordt het helemaal een heerlijke, budgetvriendelijke ervaring!

 
evi
(on september 27th, 2015 at 22:07)

de website bestaat niet meer

 
goofball
(on september 29th, 2015 at 8:45)

@Evi: nee die is inmiddels http://www.elsombrero.be/.

Er is net een up to date artikel over El Sombrero op Leven in Leuven verschenen gisterenavond.