Bloedserieus

Deze week is het weer bloedserieus, een inzamelactie van het Rode Kruis om meer studenten te engageren als bloeddonor. Dat lijkt aardig te werken, want ook dit jaar verlopen de inschrijvingen erg vlot.

De naam van het evenement is niet uit de lucht gegrepen, er is een constant tekort aan bloed. Studenten zijn doorgaans jong en gezond en hebben dus bloed in overvloed. Wie eens als donor begint houdt er niet gemakkelijk mee op. Omdat iedereen zo vriendelijk is, omdat er echt niets aan is (ook al ben je bang voor naalden) en omdat het fijn is een held te zijn, of toch zo te worden behandeld. Het idee dat er ergens in dit land iemand rondloopt die is blijven leven omdat jouw bloed in zijn aderen stroomt, zeg nu zelf, het heeft iets.

En voor wie dat geen reden genoeg is, je krijgt een heleboel cadeautjes in de plaats. Korting op een aantal evenementen, bijvoorbeeld, en een verrassingspakket, samengesteld door verschillende sponsors.

Bookmark and Share

Er worden geen reacties toegelaten op dit artikel.