Voorleesmarathon: het verdriet van België

Op zondag 16 maart – op de vooravond van de officiële verschijning van het boek in 1983 –  tussen 12u en 21u30 vindt in Buurthuis ‘t Lampeke in de Ridderstraat een voorleesmarathon plaats van ‘Het Verdriet van België’ van Hugo Claus. Dit ter gelegenheid van de 25e verjaardag van het boek.  Deze voorleesmarathon is een verderzetting van de marathon die doorging in het literair café ‘Dry Coppen’ tijdens het festival Kulturama.

Er wordt gelezen door buurtbewoners uit de Ridderbuurt en ook door enkele ‘bekende Leuvenaars’: Louis Tobback, Jan Hautekiet, Vital Schraenen, Karel
Vereertbrugghen, An Tuts, Marc Van den Hoof, Big Bill, de tweeling Marcella en Jeanne Schollaert en vele anderen.

Er wordt doorlopend voorgelezen van 12u tot 21u30, met enkele feestelijke onderbrekingen: om 16u is er een grote verjaardagstaart, om 18u zijn er Belgische frietjes en om 21u een feestelijke afsluiter met Didi de Paris en Big Bill.

Iedereen is van harte welkom om te komen kijken en luisteren. Heb je zelf zin om deelgenoot te worden van het Verdriet en verkies je een fragment voor te lezen, neem dan contact op met Danny Theuwis: danny.theuwis@leuven.be of 0484 946 980. Hoe meer volk, hoe groter het feest! Iedereen wordt verwacht op zondag 16 maart in het buurthuis, in de Ridderstraat 147 te Leuven.

De voorleesmarathon in ’t Lampeke is een initiatief van Buurthuis ’t Lampeke, Cie Tartaren, Bibliotheek Tweebronnen en kadert in de “Leuven Leest”campagne.

Leuven leest

Bookmark and Share

Er zijn 2 reacties op “Voorleesmarathon: het verdriet van België”

Rouwregister voor Hugo Claus
(on maart 21st, 2008 at 17:03)

[…] van België in het kader van de campagne “Leuven Leest”. Na de Kulturama special en de voorleesmarathon in buurthuis ‘t Lampeke, volgt er in het najaar nog een vormingssessie rond het Verdriet. Stem of voeg toe aan […]

 
Gustaaf REYGEL
(on maart 22nd, 2008 at 11:32)

Ik ontdekte Hugo Claus samen met Dora van der Groen in Gent tijdens de opvoering van “een bruid in de morgen”.Meteen had ik door met twee grote artisten te doen te hebben. Vanaf toen heb ik ze beiden steeds blijven volgen. Het plotse heengaan van HC moet ik nog verwerken.
gr