Eerste avondshopping in Leuven was een succes

Avondshopping te Leuven is vanaf gisterenavond een feit. De eerste keer was volgens berichten in de pers een groot succes (deredactie.be, Het Laatste Nieuws).

Het avondshoppen is een initiatief van het Handelaarsverbond dat de steun heeft van het stadsbestuur. Leuven is de eerste stad in ons land waar een grote groep winkels voortaan op donderdagavond tot 20.00 uur openblijven. Unizo regio Vlaams-Brabant & Brussel vindt het initiatief een interessant experiment. Unizo vindt het heel belangrijk dat er een ernstige evaluatie gebeurt van de geboekte resultaten om na te gaan of er effectief een meerwaarde gerealiseerd wordt. In de evaluatie moet nagegaan worden of de meerkost van de avondopening terugverdiend zal kunnen worden.

Was u er ook bij op de eerste avondshopping te Leuven ? Vond u het een geslaagd experiment ?

Bookmark and Share

Er zijn 6 reacties op “Eerste avondshopping in Leuven was een succes”

Carolien
(on maart 14th, 2008 at 11:49)

Ik ben gisterenavond iets na half acht in de Bondgenotenlaan gepasseerd, maar echt druk vond ik het toch niet. Ik ben welgeteld in één kledingswinkel binnengegaan en daar was het erg rustig. De juffrouw aan de kassa viel nog net niet in slaap.

Ik vond het wel heel aangenaam, die rust en kalmte. Ideaal om op je gemak rond te snuffelen en iets te passen. Geen gevecht om een paskotje te veroveren.

 
Lime
(on maart 14th, 2008 at 12:19)

Ik vond het jammer dat ik echt niet kon gaan. Bloed geven en zo :)

Maar volgende donderdagavond ga ik zeker eens shoppen :D

 
Alain
(on maart 14th, 2008 at 13:19)

Ik ben gisteren ook even geweest, en ben echt blij dat deze mogelijkheid er nu is.

Het was inderdaad nog rustig, maar dit verandert hopelijk nog wel. Ik ben echter wel bang dat het weinig kans op slagen heeft als niet alle winkels hieraan mee doen (zeker de grote ketens zouden mee moeten doen, die nu volgens mij geen van allen, buiten de fnac, meededen).

Het is een beetje een vreemd gevoel als je door de straten wandelt waarbij een aantal winkels open zijn en de rest gesloten is. Mocht alles open zijn, vermoed ik dat dit wel een succes kan worden.

 
Dries
(on maart 14th, 2008 at 13:55)

Ook volgens ROB was het een succes: http://www.robnet.be/article.php?Leuven/2008/3/14/5

 
Maartje
(on maart 14th, 2008 at 14:10)

In de zomer, als de avonden lang en warm zijn, wordt het vast nog over de koppen lopen.

 
Winkelketens sluiten aan bij donderdagavondopening
(on juli 16th, 2008 at 18:01)

[…] donderdagavondopening waaraan een 150-tal winkels uit Leuven nu al deelnemen, kent uitbreiding. Vanaf 21 augustus sluiten […]