Nacht van de geschiedenis in Leuven

Op dinsdag 18 maart organiseert het Davidsfonds de zesde Nacht van de Geschiedenis. Net als vorig jaar krijgt ook deze editie van de Nacht een thema mee. ‘Naar men zegt…’ zet mondelinge geschiedenis in de kijker. Tijdens de Nacht van de Geschiedenis kan je op meer dan 200 plaatsen genieten van vertelavonden, lezingen, films, tentoonstellingen, wandelingen en muziek.

In Leuven kan je om 20.00u een bezoek brengen aan het Museum de Spoelberch. Het Museum de Spoelberch is een klein en jong museum met kunstwerken uit het legaat de Spoelberch: zilverwerk, Chinees porselein en een collectie recent gerestaureerde meubels en schilderijen (16de – 19de eeuw). Het museum wordt enkel op aanvraag geopend. Vooraf inschrijven is nodig: hedwig.persyn@skynet.be. Adres: Heilig-Geestcolloge, linkse vleugel, Naamsestraat 40.

Samen met de Nacht van de Geschiedenis wordt ook de Nacht van de Historische Film gehouden. In de Kinepolis in Leuven worden de films Becoming Jane en Goodbye Bafana getoond. Beide films worden ingeleid door Roel Vande Winkel, filmdocent.

Bookmark and Share

Er worden geen reacties toegelaten op dit artikel.