Erfgoeddag 2008 op 13 april

Op zondag 13 april vindt Erfgoeddag 2008 plaats. Deze achtste editie heeft als centraal thema ‘Wordt verwacht’ en blikt zo vooruit naar de toekomst. De titel ‘Wordt verwacht’ is een knipoogje naar het rijke bioscoopverleden van BelgiĆ«.

Meer dan 400 erfgoedorganisaties in Vlaanderen en Brussel nemen deel, goed voor zowat 600 activiteiten waarbij roerend en/of immaterieel erfgoed centraal staat. Erfgoeddag is een initiatief van FARO. Vlaams steunpunt voor cultureel erfgoed, in samenwerking met de erfgoedgemeenschappen in Vlaanderen en Brussel.

Het volledige programma van Erfgoeddag vind je op www.erfgoeddag.be. Voor een gratis exemplaar van de programmabrochure kan je terecht bij alle deelnemende erfgoedorganisaties, de openbare bibliotheken en de grotere toerismekantoren. Via het telefoonnummer 1700 kan eveneens een brochure worden besteld. Alle activiteiten op Erfgoeddag zijn gratis. Bij de chauffeurs van De Lijn is voor 2,50 euro een Erfgoeddagpas te koop waarmee je op 13 april een hele dag lang onbeperkt met tram en bus kan reizen.

Bookmark and Share

Er zijn 2 reacties op “Erfgoeddag 2008 op 13 april”

Dries
(on april 2nd, 2008 at 10:02)

Volgens ArcheoNet zullen er ook speciale parcours zijn voor doven en blinden. Je moet je wel inschrijven voor 10 april.

 
Expo ‘58 in Leuven
(on april 2nd, 2008 at 22:13)

[…] Erfgoeddag op zondag 13 april staat grotendeels in het teken van Expo ‘58. Tussen 10 en 18.00u kan je […]