Kommil Foo

Met Vol Pension heft 30cc een jaarlijke gewoonte aan telkens een week de programmatie uit handen te geven en toe te vertrouwen aan… euh …iemand. Voor de allereerste editie werd het vertrouwen gegeven aan Kommil Foo, dat gisteren met een eigen "best of" optreden in de stadsschouwburg de week in gang mocht spelen.
Samen met Dirk vormde ik een klein deel van het publiek dat buiten de bescheiden radiohits en de sporadische televisieverschijningen geen werk van Kommil Foo kende. Het optreden begon heel dynamisch, met verbale humor, hilarische en ontroerende liedjes. Rustige luistermomenten en daartussen grappige interactie met het publiek.
Maar voorbij halverwege begon net die interactie weg te deemsteren en werd het geheel wat flauwer (en laat dit geen afbreuk doen aan de muzikale en schrijverstalenten van Raf en Mich). Bijna zou ik het woord routineus in de vingers durven nemen, al is dat onmogelijk met een uitstekende 6-koppige gelegenheidsband op de achtergrond.
Een optreden van twee uur bezorgde waar voor het weinige geld, maar wat ons betrof hoefde het niet veel langer te duren.

Wie: Kommil Foo
Waar: Stadsschouwburg Leuven
Wanneer: Dinsdag 19 maart 2008

PS: Kathleen kwam een pak enthousiaster thuis
PPS: de rest van de week zijn allerlei optredens en activiteiten (met oa. Boudewijn de Groot) gepland

Bookmark and Share

Er zijn 3 reacties op “Kommil Foo”

Kathleen
(on maart 19th, 2008 at 18:39)

Ik heb nog mensen gehoord die een beetje teleurgesteld waren. Toen ik buiten stond hoorde ik een vrouw tegen haar man zeggen dat ze had verwacht dat het allemaal sketches uit hun shows zouden zijn.

Misschien was het voor mij iets anders omdat ik vrij vertrouwd ben met hun muziek en niet zo met hun sketches. We hebben die hun cd grijs gedraaid op het werk. Wat zeg ik, zwart gedraaid zelfs! :D

 
Dikkie
(on maart 19th, 2008 at 19:30)

Ik had ook sketches verwacht eigenlijk. Niet erg dat het alleen liedjes waren, maar de teksten waren om één of ander reden niet goed verstaanbaar.

 
Carolien
(on maart 20th, 2008 at 14:15)

Jammer dat het optreden niet voor iedereen een even groot succes was.