Koerdisch nieuwjaar in Leuven

Vrijdagavond 21 maart 2008 verzamelden tientallen Koerden op het Martelarenplein voor het station om ‘Newroz’ (Koerdisch nieuwjaar) te vieren. Koerden houden er een eigen jaartelling op na. Hun jaar nul komt overeen met het jaar 612 voor Christus in onze telling. Koerdisch nieuwjaar wordt gevierd met onder meer het aansteken van grote vuren. Het feest is een verwelkoming van het licht van de lente. Ondanks het slechte weer, werd er lustig gedanst op traditionele muziek.

Enkele sfeerbeelden:

Koerdische vlag

Traditionele dans

Bookmark and Share

Er is 1 reactie op “Koerdisch nieuwjaar in Leuven”

haval kurd
(on maart 26th, 2011 at 13:53)

Newroz is een van de mooiste tijd of zou ik zegen maand of mss jaar of mss dag van onze Koerden over al ter wereld. we vieren dat met onze hart en zeil,,,,,,,,,,,deze dag wordt hartelijk geveerd door Koerden en ook veel andere volken in het midden oosten ,,,,,,,,,,,gelukkige newroz en ik hoop dat dit jaar woord het jaar van vrede en vrijhield,,,,,live long Koerdistan vrij voor Koerdistan en ocelan

en ook bedankt Belgiƫ bedankt dat we hier mogen onze nieuw jaar vieren