Ristorante Raphael

Ristorante Raphael is een ietwat ouderwets aanvoelend Italiaans restaurant in de Tiensestraat. Het interieur is charmant rommelig en doet een beetje kitscherig aan door de vele spiegels en andere decoratie (lege wijnflessen, een windmobiel, roze tafelkleedjes). Dat het een Italiaans restaurant is, kan je niet missen: overal staat er pasta in glazen bokalen als versiering. Er is collectie strips aanwezig voor de kleinsten. Je kan er als ouders zeker met de kleuters gaan eten.

Het onthaal is erg vriendelijk en terwijl we een keuze maakten uit de (behoorlijk uitgebreide) menukaart, knabbelden we op grissini, typisch Italiaanse gezouten broodstokjes. Al snel werd ons een schaaltje met olijfjes gebracht. Honger lijden zal je hier zeker niet doen. Op de kaart vind je een ruime keuze aan klassieke vlees- en visgerechten, grillgerechten, soepen en natuurlijk een ruime keuze aan pasta’s en pizza’s. Een bezoekje aan Ristorante Raphael hoeft niet duur te zijn. Je hebt al een pasta voor de schappelijke prijs van tien euro. Voor vlees- en visgrechten betaal je prijzen tussen 16 en 19 euro.

Je kan in Ristorante Raphael ook terecht met grotere groepen. Op de eerste verdieping is er een extra ruimte om te eten. En ik schat dat beneden zo’n dertig personen kunnen zitten.

Mijn vriend en ik kozen allebei een pasta. De pasta’s werden ons gebracht door de kok zelf. De kok was franstalig en wenste ons met een brede glimlach “Bon appetit”. De portie voor onze neus was gigantisch en de liefhebbers van kaas op pasta, zullen zeker niks te kort komen: er was veeeeeeeeeeeel kaas. We moesten trouwens helemaal niet lang wachten op onze pasta. Blijkbaar brengen ze in Ristorante Raphael liever het eten dan de rekening, want die laatste was iets moeilijker vast te krijgen. Samen met de rekening werden amaretto en chocolaatjes gebracht. En het wachten was meteen vergeten.

Praktisch
Tiensestraat 71
3000 Leuven
tel: 016/22 82 52

Onze keuze
tagliatelle alla campagnola (met hesp, groenten, champignons en tomaten)
tagliatelle op Italiaanse wijze (met paddenstoelen, tomaten, kaas en kruiden)

Bookmark and Share

Er zijn 4 reacties op “Ristorante Raphael”

Autumn Leaf
(on april 3rd, 2008 at 9:20)

Inderdaad, een heerlijk ouderwets Italiaans restaurant. We werden er onlangs door vrienden mee naartoe genomen, die er al jaren klant zijn. Het onthaal was verrassend kindvriendelijk. En de snoepjes bij de amaretto maken het helemaal af.

 
M. van der Zande
(on juni 24th, 2012 at 0:30)

In vier jaar tijd kan er veel veranderd zijn in een zaak. De grissini en de olijven waren nog aanwezig, maar de gastvriendelijkheid en de goede porties zijn helaas met de tijd verdwenen. Het eten miste de smaak van échte Italiaanse pasta en de eigenares was in de loop der tijd haar vriendelijkheid verloren.

 
Micheline Goes
(on juli 3rd, 2012 at 21:51)

Niet akkoord! Een beetje rommelig, kan zijn, nog steeds eerlijk eten voor een eerlijke prijs en attente bediening, op z’n Italiaans dus!

 
Dal Pesce Innamorato « Leven in Leuven
(on december 14th, 2015 at 15:26)

[…] Pesce Innamorato zit in het pand waar voordien Ristorante Raphael hun klanten van spijs en drank voorzag. De indeling en het interieur zijn grotendeels hetzelfde […]