Vier met je buren het nieuwe museum M

Het stadsbestuur en het Stad Leuven Academie en Conservatorium organiseren op 25 april 2009 een evenement rond het nieuwe museum M. Deze dag is de eerste in een reeks feestelijkheden rond de opening van het nieuwe museum op 20 september 2009. Kunstenaars en muzikanten van het SLAC demonstreren hun kunnen in een aantal woonkamers. Een gratis pendelbus vervoert leuvenaars tussen het indrukwekkende, maar op die datum nog lege gebouw, van M, en het kunstparcours in de wijken. Je kan op die dag het nieuwe gebouw van Museum M bezoeken.

De stad verzorgt het artistieke gedeelte, de rondleidingen in het museum, de pendelbus, en de begeleiding van alle bezoekers. Voor de woonkamers en het creëren van sfeer rond het parcours van huiskamers wordt gekeken naar de buurtbewoners.

Wil jij je woonkamer gedurende enkele uren openstellen voor kunstwerken van kunstenaars van de academie en concerten van muzikanten van het conservatorium? Wil je samen met je buren voor een feeststemming zorgen rond het buurtparcours?

Neem dan vóór 15 april 2008 contact op met je buurtwerker of met 30cc@leuven.be. Er wordt in het bijzonder een oproep gedaan aan iedereen die een gestemde piano in zijn woonkamer heeft staan. De stad maakt eind april 2008 bekend, op basis van inschrijvingen en interesse, welke buurten op 25 april 2009 in het museumparcours worden opgenomen.

Bookmark and Share

Er zijn 2 reacties op “Vier met je buren het nieuwe museum M”

Marsman
(on april 10th, 2008 at 17:39)

leuk event, maar je woonkamer méér dan een jaar op voorhand al ter beschikking stellen is misschien wat vroeg. :)

 
Carolien
(on april 10th, 2008 at 17:59)

@Marsman: Jah, dat vind ik zelf ook, maar blijkbaar kunnen ze er niet vroeg genoeg bij zijn.