Meensel-Kiezegem augustus 1944

De Landelijke Gilde Korbeek-Dijle organiseert in samenwerking met de Stichting Meensel-Kiezegem’44 een tentoonstelling over de gebeurtenissen die zich in augustus 1944 in Meensel-Kiezegem hebben afgespeeld. Als represaille op het neerschieten van een lid van de zwarte brigade werd werden enkele mannen neergeschoten en werden 95 gijzelaars naar de concentratiekampen afgevoerd. Hiervan kwamen er slechts 28 levend terug. Het verhaal van deze bewuste augustusdagen wordt verteld aan de hand van een film, aangevuld met getuigenissen, foto’s en andere materialen die het leven in het dorp en in de concentratiekampen illustreren.

Naast dit verhaal over Meensel-Kiezegem brengt de Landelijke Gilde Korbeek-Dijle een kleine tentoonstelling over Korbeek-Dijle tijdens de Tweede Wereldoorlog met enkele getuigenissen van vergeten verhalen.

Deze gratis tentoonstelling loopt van vrijdag 11 april 2008 tot zondag 13 april 2008 in Ontmoetingscentrum Ter Dijle, Nijvelsebaan 154, Korbeek-Dijle.

Bookmark and Share

Er worden geen reacties toegelaten op dit artikel.