Caminhando brengt ‘Canto libre’

Op zaterdag 10 mei 2008 20u brengt het Solidariteitskoor Caminhando uit Leuven zijn jaarlijkse concert onder leiding van Rietje Bruynooghe. Caminhando is een solidariteitskoor dat liederen zingt in verbondenheid met alle mensen in deze wereld.

Met het nieuwe programma ‘Canto Libre’ steunt het koor twee projecten uit Vlaanderen. Pagadderke Kansen voor Kinderen vzw organiseert jaarlijks een zomerkamp, een zeedag en een adventureweekend voor kansarme kinderen en jongeren. Het doel is om de kinderen en jongeren plezierige, ontspannende momenten aan te bieden waarin ze even op adem kunnen komen van hun zorgen thuis. De vzw wordt volledig gedragen door vrijwilligers en is voor haar activiteiten afhankelijk van giften en sponsoring.

De Valier vzw, een autonoom dienstverlenings- en begeleidingscentrum voor volwassenen met een handicap, besliste een nieuwe zorgboerderij te bouwen. De zorgboerderij biedt door haar locatie veel mogelijkheden om het zelfwaardegevoel van de volwassenen, het geloof in de eigen mogelijkheden en de samenwerking met personen zonder handicap te bevorderen. Aangezien de overheid dit project niet subsidieert, moet het volledig met giften en sponsering gerealiseerd worden .

‘Canto libre’ betekent ‘een vrij lied’. Overal ter wereld zingen en musiceren mensen om troost te geven, om te protesteren tegen onrecht en uitbuiting, om hun hoop op een beter leven en hun verbondenheid met elkaar uit te drukken.
Met onze concerten wil Caminhando die hoop uitzingen, en Paggaderke en De Valier een financieel duwtje in de rug geven.

Voor het concert in Wijgmaal betaal je 8 euro in voorverkoop, 10 euro aan de kassa of 5 euro voor een steunkaart. Mensen die werkloos zijn, studenten en kinderen betalen 5 euro. Kaarten zijn verkrijgbaar bij de koorleden of via het internet (kaarten@caminhando.be of www.caminhando.be).

Bookmark and Share

Er worden geen reacties toegelaten op dit artikel.