Restaurant Lavinia

Wie Leuven een beetje kent, zou zweren dat er een vloek rust op de handelspanden in de Kinepolis-galerij. Uit mijn korte-termijngeheugen alleen al kan ik me met gemak zes winkels voor de geest halen die er het leven lieten door de combinatie torenhoge huur/te weinig klanten: wie herinnert zich niet de rode kapperszaak, computerwinkel Vobis, entertainmentshop Ear & Eye, Filmbank Leuven, Pizza-Hut, Panos… Je zou dus verwachten dat ondernemers zeker van hun stuk zijn als ze er met een nieuwe eetgelegenheid beginnen. Restaurant Lavinia geeft niet meteen die indruk.

We gingen er dinsdagavond eten, afgaand op de promotie “maandag en dinsdag pizza’s aan 5 euro” die ons via enkele advertenties en een folder bij de ingang had kenbaar gemaakt. Het restaurant serveert grill, pitta, kebab en pizza. Lavinia ziet er op het eerste gezicht heel wat mooier uit dan de doorsnee kebabzaak: een rood, hip interieur met fancy stoeltjes en zitbanken. Wanneer we onze keuze willen doorgeven, blijkt plots dat de bewuste promotie ‘net die week was afgelopen’. Na de vraag waarom deze dan nog wel geadverteerd werd aan de deur van het restaurant, beloofde de ober ons een korting van 15% op het totaal van onze bestelling. De folders liet hij gewoon waar ze lagen. We hebben al betere trucs gehoord om iemand naar binnen te lokken. Ik koos voor een pizza van de op één na goedkoopste klasse: pizza ananas voor €7.90. Kirstin koos een pizza funghi voor dezelfde prijs.

Wachtend op onze bestelling konden we de verbruikszaal voor het eerst aan een grondige inspectie onderwerpen. Naast ons zat nog één ander koppel, voor de rest zagen we alleen lege plaatsen. Schrijnend, als je vijf personen achter de toog ziet staan. De pizza’s waren verrassend lekker en zeker groot genoeg, de frisdrank werd in een flesje en dus volop sprankelend geserveerd. Alleen hadden we soms de indruk dat we wat aangekeken werden door de werkloze personeelsleden die -wishful thinking- volop bordjes met crackers aan het prepareren waren. Het kan misvorming zijn door onze economische opleiding, maar dit restaurant straalt een sfeer van wanbeheer uit. De prijzen liggen bovendien een pak hoger dan de Leuvense (studenten)marktprijzen: voor ons is 5 euro per pizza een normale prijs, 6/7 euro aanvaardbaar maar bij +7 verwachten we toch al een stoffen tafelkleed onder onze maaltijd.

Totale kostprijs: €19,2 of €16,32 omdat we ons hadden laten vangen door de promotie, die overigens nog netjes onderaan onze rekening stond vermeld. Alsof ze het wisten: “maakt niet uit, die zien we hier toch niet meer terug”.

Bookmark and Share

Er worden geen reacties toegelaten op dit artikel.