Monza – Rock im Ring

De tent afbreken, de tent is te klein, ambiance in de tent. Dat is waar Monza waarschijnlijk aan dacht bij de brainstorming voor hun nieuwe tournee. De groep tretkt momenteel ism Circus Malter doorheen het Vlaamse land met een circustent en treedt daarin op. Een nooit eerder gezien concept en dat lokte heel wat nieuwsgierige concertgangers. Het was niet uitverkocht, maar toch, de tent zat goed vol.

Stijn Meuris en de zijnen stonden in het midden (daar waar normaal leeuwen en olifanten rondlopen) en het publiek zat op echte circusbankjes. Vóór de voorstelling en tijdens de pauze liepen er dames rond met een bak Jupiler die de dorstigen van fris gerstenat voorzagen. Kortom, de setting had alles om een gezellige avond op te leveren.

Het publiek en de groep hebben zich kostelijk geamuseerd. Het kleine podium zag er knus uit en de nieuwe nummers werden strak en hard gespeeld. Er zat veel meer pit in dan op de plaat. Hier en daar stond het geluid wel veel te hard en kon je de zang moeilijk verstaan, maar dat kon de pret niet bederven. Stijn Meuris was in de vorm van zijn leven en danste de ziel uit zijn lijf. Gewoonweg onvermoeibaar. Het eerste deel – er was een pauze, zoals in het echte circus – bestond vooral uit nieuwe nummers. De opener was de single Wie danst er nog en die knalde er meteen ferm in. Het publiek vond het allemaal goed en omdat de mensen zo dichtbij zaten, kwam er ook echt interactie. “Komaan Stijntje!” riep een dame op een gegeven moment en die laatste was uitermate gecharmeerd. Naar het einde toe, werd dan het grote geschut bovengehaald met Van God los en het Noorkaap nummer Een heel klein beetje oorlog. En iets na tien stroomde de tent voldaan terug leeg.

Foto’s kan je in deze Flickr set terugvinden.

Bookmark and Share

Er is 1 reactie op “Monza – Rock im Ring”

Carolien
(on april 12th, 2008 at 13:58)

Knappe foto’s. Heel sfeervol.