Het Seinhuis in Heverlee

Het Seinhuis is bijzonder omwille van de ligging vlakbij het station van Heverlee op slechts enkele meters van de spoorweg. De voormalige villa is een mooie locatie voor een restaurant met heel veel parkeerplaats vlakbij op het Van Arenbergplein. De inrichting van het restaurant is ouderwets gezellig, met veel hout, een ouderwetse bar en een glasraam. Het restaurant beschikt ook over een terras waar je in de zomer kan genieten van het(hopelijk) mooie weer. Op de eerste verdieping zijn er twee aparte zaaltjes waar recepties of etentjes voor groepen georganiseerd kunnen worden.

Het Seinhuis beroemt zich op zijn dagverse keuken met onder andere huisgemaakte pasta. Op het menu staan verder nog spare ribs, scampi in verschillende bereidingen, salades en andere vis- en vleesklassiekers uit de Belgische keuken. Voor de zoetekauwen zijn er tussen 14.30u en 17.30u pannenkoeken te verkrijgen. Zondag kan je van 7.30u tot 11u gaan ontbijten in het Seinhuis.

Mijn vriend en ik hadden bij ons bezoek niet zoveel tijd. Daarom kozen we allebei een pasta. Benieuwd als we waren om de huisbereide pasta te proeven. Ik koos voor tortellini met spinazie en parmezaan en mijn vriend voor de klassieker der klassiekers: een grote spaghetti bolognese. Beide pasta’s kostten minder dan tien euro. Mijn vuile vork werd zonder morren omgeruild door de ober waardoor ik met proper bestek aan mijn pasta kon beginnen.

Helaas viel de pasta nogal tegen. Ik had verwacht verse spinazie aan te treffen, maar de lopende brij op mijn bord was duidelijk diepvriesspinazie. Van Iglo, gok ik zo. Dagvers, ik dacht het niet. De pasta zelf vond ik ook maar heel gewoontjes. En huisbereid, goh, ik zou eraan durven twijfelen. Gelukkig waren er de lekkere zongedroogde tomaatjes om de tortellini toch nog iets van leven te geven.

Geen overdonderend succes, ons eerste bezoek aan het Seinhuis. Ik zou het dan ook eerder aanraden voor een snelle snack of een drankje op het terras. Misschien moeten we de volgende keer de pannenkoeken eens proberen.

Praktisch
Bistro Het Seinhuis
Sint-Lambertusstraat 1
3001 Heverlee
016/22 79 20
http://www.hetseinhuis.be
info@hetseinhuis.be

Onze keuze
tortellini met spinazie en parmezaan
grote spaghetti bolognese

Bookmark and Share

Er zijn 2 reacties op “Het Seinhuis in Heverlee”

Het Seinhuis
(on augustus 6th, 2011 at 16:56)

Beste bezoekers,

Bij deze nodig ik iedereen uit om een bezoekje aan onze zaak te brengen en zeker onze keuken eens uit te proberen. Na een overname in 2008 is er degelijk wel het één en ander veranderd sinds dit artikel van Carolien. Spijtig dat dergelijke artikels zolang te lezen blijven zonder een jaarlijkse update. Op drie jaar tijd kan er immers veel gebeuren…Smakelijk!!

 
Carolien
(on augustus 7th, 2011 at 17:51)

Beste uitbaters van het Seinhuis, ik heb goed nieuws. Onlangs ben ik nog eens gaan eten in het Seinhuis en dat was een veel aangenamere ervaring. Een update in een nieuw artikel volgt!