Leuven in Scene 2008: Waltser Collection

Leuven in Scene 2008 heeft iets uniek in petto voor de Bondgenotenlaan in Leuven: je kan een wandeling maken door deze straat waarbij je je in 1964 waant. Een stem vertelt je wat er allemaal te zien was terwijl een theatergroep zorgt voor de bijbehorende sfeer. Het aantal plaatsen is zeer beperkt: per uur kunnen slechts 12 personen het traject afleggen. Je moet op voorhand tickets kopen of reserveren bij in&uit. Een ticket kost 2.5 euro. Je kan de wandeling afleggen op zaterdag 10 mei of zondag 11 mei, telkens van 13:00 tot 15:00 en van 16:00 tot 18:00.

Dit artikel is onderdeel van een reeks artikels waarbij telkens een onderdeel van Leuven in Scene 2008 voorgesteld wordt.

Bookmark and Share

Er zijn 2 reacties op “Leuven in Scene 2008: Waltser Collection”

Leuven in Scène 2008: Waltser tickets bijna uitverkocht
(on mei 7th, 2008 at 16:20)

[…] graag de speciale wandeling in het Leuven van 1964 met de Waltser collectie wil afleggen tijdens Leuven in Scène 2008 en nog geen ticket heeft, zal zich moeten haasten: op […]

 
Waltser Collection - bespreking
(on mei 12th, 2008 at 18:48)

[…] Zaterdag 13.54u, Bondgenotenlaan. Ik begeef mij naar een paars fluwelen huisje vlakbij de Schouwburg. Ik word vriendelijk onthaald door een knappe jongedame gekleed in stijlvol zwart. Ze draagt een prachtig zwart kostuum met zwart hemd en zwarte das. Mooi, maar wat moet zij het warm hebben, daar in de vlakke zon rond het middaguur. Ik krijg van de jongedame een korte uitleg over de wereldpremière die ik vandaag zal meemaken: ik zal een wandeling maken door de Bondgenotenlaan uit 1964. De wandeling vormt een onderdeel van de immense collectie van Otto Waltser. […]