After Work en Out of Office.

Daar waar ze vroeger misschien een curiositeit en een ‘leuk idee’ waren zijn ze ondertussen al een vaste waarde in het uitgaansleven in Leuven: de After Work-parties en de Out of Office-parties. Het concept is bij beide hetzelfde: fuiven van 19.00 tot 24.00, en dit elke tweede (After Work) of derde (Out of Office) woensdag van de maand. Beide feestjes worden gegeven in het MusiCafé in Leuven. En populair zijn deze feestjes wel! Elke tweede en derde woensdag van de maand is het aanschuiven geblazen in de Muntstraat.

Sommigen hebben een lichte voorkeur voor de After Work, anderen vinden de Out of Office beter. Bij deze laatste is er bovenaan nog een extra kamer met andere muziek, wat wel leuk is als je even zin hebt in iets anders. Maar in sé is er niet zo heel veel verschil tussen beide fuiven. Rond 20.30 staat de dansvloer vol – wat het dansen te goede komt. Het publiek bestaat uit een fijne mix van twintigers en dertigers. En last but not least: je komt er om te kijken en om bekeken te worden. De meesten zijn dan ook piekfijn uitgedost. Jongens trekken hun beste kostuum aan, meisjes trekken hun truitje net iets verder naar beneden. Zoek je een – degelijk – lief, dan ben je hier aan het goede adres. Tussen 24.00 en 0.30 wordt er nieuwjaarsgewijs afgeteld (de ideale gelegenheid om het eerder opgedane lief een zoen te geven), speelt men nog één keer ‘working 9 to 5′ en dan is het muziek uit, lichten aan en mensen huiswaarts. Of liefwaarts natuurlijk.

De inkom is 7 euro. Dit is meer dan voor een ‘normale’ studentenfuif, maar net hierdoor vermijden ze dat er te veel – jonge – studenten binnenkomen en dat mensen pas om 23.00 besluiten ‘even een kijkje’ te gaan nemen, wat bij andere fuiven vaak het geval is. En, wat leuk is: als je in die maand verjaart mag je gratis binnen, met vijf extra mensen.

Deze fuiven zijn degelijke fuiven: fijne muziek, mooie mensen, mooie lokatie. En op tijd gedaan (belangrijk voor de werkmens!). En telkens weer een groot succes. Begrijpelijk!

Bookmark and Share

Er worden geen reacties toegelaten op dit artikel.