Restaurant Ter Eycken

Verstopt in een kleine zijstraat van de Grote Markt in Leuven ligt restaurant Ter Eycken. Ik ben er al meermaals gepasseerd en telkens bedacht ik me dat ik hier toch eens moest komen eten. Onlangs is het er eindelijk van gekomen. Met een Two 4 One bon dan nog wel. Met deze bon krijg je twee menu’s van €34 voor de prijs van slechts 1 menu. 50% gratis dus, dat is niet slecht. Tweede pluspunt: het menu bestond uit vier gangen.

Als voorgerecht kregen we een tartaar van zalm. Deze werd mooi in een rondje geserveerd en bevatte zeer verrassend kleine stukjes appel. Een frisse en aangename combinatie. De tartaar werd begeleid met een streepje creme op basis van balsamico, dat ook zeer fris smaakte, maar waar naar mijn gevoel iets teveel look was in verzeild geraakt.

Als tussengerecht werd een lekker aspergeroomsoepje geserveerd met – uiteraard – een aantal aspergepunten in. Een voortreffelijk soepje dat in geen tijd veroberd was.

Het hoofdgerecht was een waar vleesfestijn. We kregen springbok vergezeld van broccoli en aardappelgratin met daarbij ook nog een lekkere vleessaus. Het vlees uitermate lekker en de groenten perfect gekookt. De gratin paste mooi bij het geheel. Voor mijn smaak was het vlees wel iets te lang gebakken, maar mijn tafelgenoot vond het juist uitstekend. Smaken verschillen natuurlijk, maar over de kwaliteit viel niet te discussiëren: gewoon top.

Het dessert tenslotte was een ware verrassing én geweldig lekker. We kregen te horen dat het specimisu zou worden en zo’n benaming wekt natuurlijk de nieuwsgierigheid. Toen het nagerecht geserveerd werd, bleek het om een klassieke tiramisu te gaan waarbij de lange vingers vervangen waren door speculaas. Een geniale vondst die superlekker smaakte! Wie weet hoe hij tiramisu moet maken, kan ook deze specimisu zelf gemakkelijk klaarmaken (wat ik dus zelf zeker ga proberen). Volgens de serveerster zat er trouwens ook nog advokaat in verstopt ergens.

Alles bij elkaar hebben we die avond lekker gegeten voor een extreem lage prijs. We dronken er ook nog een rode Bordeaux bij die we kozen uit een uitgebreide wijnkaart. Het restaurant is ten zeerste aan te bevelen!

Praktisch
Ter Eyken
Eikstraat 10
3000 LEUVEN
Tel: 016.23.54.34
Fax: 016.23.54.34

http://www.tereycken.be

Onze keuze
Weekmenu à €34 aan halve prijs dankzij Two 4 One.

Bookmark and Share

Er zijn 10 reacties op “Restaurant Ter Eycken”

Restaurant Ter Eyken :: Dikkie
(on april 29th, 2008 at 14:04)

[…] als je wilt weten hoe het tussen-, hoofd- en nagerecht smaakte, dan moet je verder lezen op Leuven Blogt. Zeker doen, want het dessert was verrukkelijk en ga ik zeker zelf ook eens […]

 
Carolien
(on april 29th, 2008 at 14:34)

/me voegt een restaurant toe aan haar te bezoeken-lijstje. Die Two for One-formule kende ik trouwens niet. Interessant…

 
Uw Moeder
(on april 29th, 2008 at 16:12)

Moet ik ook ‘s proberen die 2-4-1. Klinkt goed.

 
Nashje
(on april 29th, 2008 at 19:10)

:) Ik ben ook een echte fan

 
fam koekoek
(on december 17th, 2008 at 18:58)

Geheel akkoord ps de charmante dienster is volgens ons de eigenares wij komen voor deze culinaire droom uit Oostende. DOEN zou ik aanraden . aan de lijn.

 
katrien willems
(on mei 30th, 2009 at 21:07)

Blijkbaar is er wel wat veranderd.
Had besloten om voor mijn 40ste verjaardag in ter ecycken te gaan eten. 24 mei en hoogzomer. in Ter Eycken geen terrasje te bekennen. Binnen 1 tafel van 10 personen bezet en 2 mensen die alleen eten. Onze groep van 6 werd achteraan in de hete zaal zonder ramen geplaatst. Na herhaaldelijk aandringen zei de uitbaatster dat we niet konden in de voorste ruimte geplaatst worden. Hoe zou ze dat moeten doen. We hebben het dus uitgezeten. Vooraan bleven het tafeltje van 4 en de 2 tafeltjes van 2 vrij gedurende de ganse tijd van ons bezoek. Blijkbaar kan men de tafels van 3 en 2 niet zo heel goed. We waren nochtans opgedirkt genoeg.
Zeer onvriendelijke bediening.
En dan het eten : ik nam de lotte en toen ik daar met mijn vork in prikte bleef de hele klomp in zijn geheel eraan plakken. Mijn ouders namen de biefstuk. Hen werd NIET gevraagd hoe die moest gebakken zijn. Die was dus helemaal dood.
Heel vlug afgehaspeld.
Blijkbaar luistert men ook de klanten af want men had iets opgevangen van een jarige en dus kreeg ik ongevraagd een dessert “tiramisu” op mijn bord. Ik lust dat niet.
Wat een teleurstelling. Absolute vergissing.

 
ines
(on juni 10th, 2009 at 8:18)

Totaal niet mee eens.
Ik en mijn partner komen al jaren in restaurant Ter Eycken en hebben nog nooit deze ervaring gehad, de bediening is er uiterst vriendelijk en achteraan i de zaal is er airco voorzien voor als het te warm is.
Als er niet werd gevraagd hoe het vlees gebakken moest worden zal dit wel een misverstand zijn want dit vergeet ze anders nooit!
Dat het terras niet buiten staat heeft ook een goede reden, dit komt enkel buiten als het meer als verschillende dagen uitermate goed weer is.
Bij deze raad ik u dus aan om in volle zomer zeker eens nog eens langs te gaan bij restaurant Ter Eycken en dan zal u wel een andere opinie krijgen, spijtig dat dit zo gelopen is want dat is niet de gewoonte daar, alle nieuwe klanten die er langskomen worden er vaste klanten op en duur.

 
Siska
(on juni 10th, 2009 at 11:36)

Ik lees deze rubriek graag om inspiratie op te doen welke restaurants we willen bezoeken en dit is de eerste keer dat ik reageer.

Wij zijn ook maar 1X bij Ter Eycken geweest en ze zullen ons daar geen 2de keer terug zien.

Het was toen ook zomer, over de kwaliteit van het eten mochten we niet klagen, (hoewel het de presentatie tegenviel voor zo’n restaurant)
Maar wat mij toen het meeste stoorde was de sfeer: er was een groep in het restaurant en wij zaten toen met 2 vooraan in de zaal (zeer warm buiten (zomer 2003) en GEEN terras open)

Die groep (6p.) zat er al toen we binnenkwamen en het was inderdaad duidelijk dat dit vaste klanten waren want de bediening was “anders” voor die mensen dan voor ons.

Wij hebben ons ook toen afgevraagd waarom ze een tafel van 2 personen naast een groep van 6 plaatsten?
(6 mensen + wijn en pousse-café = veel lawaai)

Degene die ons bediende was tegen ons koud en kil en tegen die andere mensen zeer joviaal. Daarom hebben wij toen besloten om niet meer naar Ter Eycken te gaan, daar wij het gevoel hadden dat hun “vaste” klanten belangrijker zijn dan de enkeling die er maar eens (per toeval?) passeert…

 
Nadine
(on juli 21st, 2009 at 11:03)

Het is de 2de keer dat ik hier met 2 personen kom eten en net zoals de 1ste keer was alles in orde. De bediening is vriendelijk en het menu valt heel goed mee. We zaten achteraan in het restaurant maar dat was een goed plekje om te zitten.
Er was een grote groep aan het eten en dan kan je niet vermijden dat er meer lawaai is dan wanneer er tafels met maximum 4 personen zitten.
Wij zijn tevreden naar buiten gestapt en we komen zeker nog eens terug!

 
Ann V.
(on januari 28th, 2012 at 5:28)

Heel lekker, de betere grootmoeders’keuken, gezellig en prijs/kwaliteit zeer goed. Voor af en toe eens echt te genieten!