Zeven broodjes gezond (6): Het Koekenhuis

Het is dan wel al donderdag geworden intussen, maar ik heb weldegelijk ook deze woendag een bruin broodje gezond besteld én opgegeten. Plichtsbewust en wel, trouwens, ik ben namelijk al mijn lessen gelaten voor wat ze waren gisteren en dus had ik ook geen spinguren om te vullen. Bij de keuze van de zaak heb ik valsgespeeld, ik ben ergens gegaan waarvan ik wist dat ze er een exquis broodje gezond maken, in Het Koekenhuis in de Brusselsestraat, tegenover het Elfenatelier. ‘t Is eigenlijk een bakker, maar ze zijn ook maar met broodjes begonnen.
De vrouwen achter de toog zijn helaas uitzonderlijk ongeïntresseerd in hun klanten en komen daardoor nogal onvriendelijk over, maar uiteindelijk zeggen ze bij het buitengaan toch eenstemming en plichtsbewust dag en bedankt. Nu, voor 2 euro tachtig mag dat wel. Ik popelde al, want ho maar, dat broodje, ik ken het al een tijdje, en elke keer kijk ik er oprecht naar uit. Het komt zelfs zover dat ik nog nooit de rest van de kaart heb bekeken, maar die bleek gevuld met de usual crap.

Ze zijn dan misschien niet helemaal sympathiek, creatief zijn ze wel, want ze hebben een broodje bedacht met alle traditionele elementen én knolselder in een of andere dressing die ongeloofelijk lekker maar helaas ondefinieerbaar is. Knolselder is het soort groente die ik nooit heb gelust, tot er iemand op het idee kwam het goedje rauw in een sausje te serveren. Daags na die ontdekking kocht ik in de Colruyt zelf een knolselder, en het kneusje dat mij aan de kassa bediende, wist geeneens wat voor modderig geval daar in mijn kar lag.

Een ondergewaardeerde groente, om het maar even te zeggen. Voor knolselderadepten of liefhebbers van lekkere broodjes gezond die net een beetje meer te bieden hebben – voor net een beetje meer geld – is er dus voorlopig een Beste Broodje, al geef ik de zaak van volgende week nog alle kansen mee. Uiteindelijk smaakt alles beter als het met de glimlach gemaakt wordt, al maakt een kwab knolseldersmurrie in dit geval veel goed.

Bookmark and Share

Er is 1 reactie op “Zeven broodjes gezond (6): Het Koekenhuis”

Lies
(on mei 2nd, 2008 at 7:53)

Volledig mee akkoord. 8 jaar geleden zat ik op kot vlakbij het Koekenhuis. Ondertussen nergens nog zo’n lekkere en originele broodjes gegeten heb. Alleen inderdaad de vriendelijkheid, sja,…