Marktrock wordt (terug) stadsfestival

Marktrock rockt door! Het Leuvense festival grijpt terug naar de oude succesformule onder een nieuw logo. Er komt een betalend podium op de oude markt voor de populaire muziek en een gratis podium op de vismarkt voor opkomend talent. Het De Layensplein is ook weer van de partij, als kloppend hart van een heus festivaldorp. Dat moet de pleisterplek worden voor festivalgangers tussen en na de concerten. De formule is afkomstig uit een samenwerking tussen de organisators van Red Marktrock en The Entertaiment Group, deze laatste is naar eigen zeggen de “productionele motor” achter Martrock 2008.

Programmatie

Isabelle A mag op 8 augustus het driedaagse festival openen op de oude markt, waarna groepen als Arsenal, CPeX, Flip Kowlier, Milow, Hooverphonic en de Sugababes de markt mogen laten swingen. Dit alles kost je zeventig euro als je voor een combi ticket kiest, een dagticket kost je 25 euro. Op de vismarkt zal Selah Sue openen, een opkomend talent uit het Leuvense. Verder vind je er groepen als The Paranoiacs, Racoon, Janez Detd, Sandrine en Baloji. Opvallend is het overwegend Belgisch karakter van de groepen op beide pleinen. Waar Marktrock de laatste jaren een steeds internationaler karakter kreeg wordt nu duidelijk terug naar de artiesten van eigen bodem gegrepen. Voor het volledige programma verwijzen we je verder naar marktrock.be

Festivaldorp

Grootste punt van kritiek vorig jaar was dat de actie en ambiance in Leuven niet echt aanwezig was tenzij je op één van de twee pleinen stond. Dit jaar tracht men dit te voorkomen door een heus festivaldorp aan te leggen rond het De Layensplein. Hier krijgt de ambitieuze onbekende straatmuzikant een plaats in de Stella Music Buskers wedstrijd. Langs de straten van het festivaldorp worden verschillende locaties gereserveerd waar buskers de hoed op de stoep mogen leggen. Inschrijven kan door een mailtje te sturen naar marktrock@poppunt.be met je contact gegevens.

Verder kan je op het De Layensplein ‘s avonds een dansje leren en/of placeren op de gezellig verlichte houten dansvloer. Het “bal populaire” begint elke avond met klassieke dansen, naarmate de avond vordert nemen enkele legendarische deejays zoals Zaki Dewaele het feest in handen. Marktrock wordt dit jaar dus hopelijk een waar stadsfestival, voor elke Leuvenaar en student! (nv)

Bookmark and Share

Er is 1 reactie op “Marktrock wordt (terug) stadsfestival”

k.
(on mei 7th, 2008 at 15:32)

Wat ik vreemd vind, is dat ze enkele maanden geleden als eerste naam “Goose” hadden bekend gemaakt, maar dat daar nu niets, nada, noppes van terug te vinden is op de site of in de programmatie :(