Zeven broodjes gezond (7): de laatste broodjes …

… wegen het zwaarst.

Tot zover de onnozele woordspelingen deze week. Woensdag vandaag, de zevende dan nog, lente buiten, je zou denken, op dergelijke dagen wil je niet anders dan een zevende broodje gezond gaan eten. De goede verstaander heeft vast al door dat dat broodje er niet van gekomen is vandaag.

Wie de vorige zes berichten (webloglezers die hier een link verwachten zijn lui, maar ik ben dat ook op deze tamme woensdagavond, dus duik ook eens in de archieven) gelezen hebben hebben het vast al begrepen, die dingen zijn belegd met steeds dezelfde belegsels en besmeerd met sausjes die bedroevend weinig van elkaar verschillen. Ik had vandaag geen zin in een – kraakvers, dat wel – bruin broodje met mayonaise (waar ik tóch niet van ga vermageren), worteltjes, komkommer, sla, tuinkers en tomaat. De occasionele uitschieters zoals daar waren een broodje met maïs – bwèk – of de twee laatste met achtereenvolgens een verfrissend sausje en een heuse knolseldersmurrie niet te na genomen is er in de Leuvense broodjesscène dan wel enorm veel te beleven, maar een hartaanval ga je er niet van krijgen.

Om die reden, voornamelijk, heb ik dat zevende broodje gelaten voor wat het was. Bijna drie euro uitgeven aan een blogbericht dat ik zo ook had kunnen schrijven, zonder het broodje zelf op te eten vond ik plots een beetje zot, ook al is het het begin van de maand. Bovendien is de oorspronkelijke reden – springuren op woensdag – al een tijdje weggevallen, wegens consequent brossen van mijn kant.

Tot ziens.

Bookmark and Share

Er zijn 2 reacties op “Zeven broodjes gezond (7): de laatste broodjes …”

Carolien
(on mei 7th, 2008 at 22:47)

Jammer, misschien moeten we toch maar eens werk maken van die bespreking van de beste cocktails van Leuven. ;-)

 
Raynor
(on april 20th, 2010 at 14:52)

Wel jammer, hoewel het een oude blogreeks is, had ik hem toch even doorgenomen om iets nieuws te ontdekken en dan het 7e broodje laten vallen is een beetje een anticlimax ;) . Maar misschien eens overal ipv ‘bruin broodje gezond’ te zeggen, kiezen voor ‘de suggestie van het huis’ ofzo en zo de verveling van de steeds wederkerende groenten tegen te gaan?