Wijgmaalse feesten 2008

Het was weer volle bak gisteren in Wijgmaal, de straten werden al van ‘s ochtends vroeg ingenomen door hordes lopers en fietsers die deelnamen aan de stratenloop en de dorpelingenkoers. Voor het Belgisch Kampioenschap wielrennen voor amateurs in de namiddag kwamen zo mogelijk nog meer sportievelingen en hordes fanatieke supporters de Wijgmaalse markt en de straten errond bevolken.

De organisatoren van de Wijgmaalse feesten hadden samen met 30CC een alternatieve randanimatie geprogrammeerd: Zomer op de Straat, een vrolijke mengelmoes aan straattheater op de pleintjes van Wijgmaal dat het geheel een pak aantrekkelijker een origineler maakt dan de traditionele springkastelen en paardenmolens. Luchtacrobatie, een ballonartieste, een rondkruipende Escargot, een grappig piratentoneel en nog meer artiesten die ik gemist heb.

Rock Werrekter kon de avond natuurlijk niet afsluiten zonder optreden van dorpsheld Stan van Samang, al waren het Los C Grandes die de avond afsloten. Nuja “afsloten“, het feesten ging voor het Werrek nog enkele uurtjes door. Leve het dubbel glas :-)

BK wielertoeristen

Zomer op Straat

Zomer op Straat

Circus op straat

Meer foto’s op Flickr

Bookmark and Share

Er is 1 reactie op “Wijgmaalse feesten 2008”

Askatasuna » Blog Archive » De prijs van de roem
(on mei 19th, 2008 at 11:35)

[…] een half uur tijd werden we gisteren op de Wijgmaalse feesten twee maal herkend als de ouders van Ella wiens blog ze volgen. Tijd voor ernstige maatregelen om […]