Mijn Restaurant – D’Hoogeschool gerecenseerd!

Iedereen kent het, iedereen wilt er naar toe, maar geraak je er wel zo makkelijk binnen…en als je er bent, hoe is dan het eten?

Als trouwe Leuvenaar wou ik kost wat kost gaan eten in D’Hoogeschool. En wat is het eerste dat je moet doen als je ergens wilt gaan eten? Inderdaad, reserveren! Zo gezegd, zo gedaan? Niets was minder waar. Drie reservaties gingen vooraf aan ons etentje. Micheline moest immers wegens omstandigheden de eerste twee afzeggen. Maar zoals het spreekwoord zegt: ‘Derde keer, goeie keer’. En we kregen zelfs een klein extraatje, onze aperitief was van het huis.

Daar zaten we dan in een mooi interieur en reeds heel vriendelijk onthaald. Om van alles goed te kunnen proeven, namen we de menu met aangepaste wijnen.

Bij de aperitief kregen we een soort anjovis-hapje met een pesto dipsausje. Zelf ben ik niet zo wild van anjovis, maar de pesto was al een lekkere voorbode voor wat zou volgen. Bij de volgende degustatiehapjes, was ik al fan van Jelle! Een moesje van paling met een stukje ananas, granny smith appel met zalm en een carpaccio: een schot in de roos. Met nog een lange weg van allerlei lekkers te gaan, begonnen we aan de voorgerechtjes.

Het eerste voorgerechtje was een rundstartaar met ganzenlever, aangevuld met een coulis van waterkers en tomaat. Dan kwam er een stukje grietbot ‘Tirolienne’. Ik kan het niet anders uitdrukken dan overheerlijk, geweldig en schitterend. Het derde en laatste voorgerecht was een stukje staartvis gebakken in curry wintergroenten. Spijtig genoeg was de staartvis op en kregen we in de plaats een stukje zalm. Niet alles kan perfect zijn. Naar mijn smaak was de zalm net niet genoeg doorbakken. En het sausje smaakte niet genoeg af. Maar niet getreurd, want het hoofdgerecht was dan weer prima in orde!

Het hoofdgerecht was een lamscarré, rösti met look en tijm en witloof. Het vlees was perfect gebakken en heel mals van structuur. Het sausje was heel lekker bij de rest. Het enige wat ik een beetje spijtig vond, was dat de gebakken witloof op de rösti lag. Hierdoor ging de smaak van de rösti verloren in die van de witloof. Ook dit gerecht ging, zoals alle voorgaande, gepaard met een erg lekker wijntje.

Op de kaart van het menu stond dat er vervolgens een ‘verfrissing’ werd aangeboden. Deze verfrissing bleek een bolletje sorbet te zijn. Helaas liep de bediening na het hoofdgerecht een beetje in de war. Onmiddellijk na ons hoofdgerecht kwamen ze ons immers vragen of we nog een koffietje wouden. Nietsvermoedend gingen we akkoord en dan bedachten we ons dat we nog geen desert hadden gekregen en bij deze ook de voorafgaande verfrissing niet. Uiteraard werd dit foutje snel recht gezet. We kregen ons desert, dat trouwens ook zeer lekker was: een moelleux van fondantchocolade met een bolletje ijs van witte chocolade. Naar mijn gevoel mag er, bij het opensnijden van een moelleux, gesmolten chocolade uitlopen. En jah, dat dit niet het geval was, is werkelijk het enige dat ik er kan op aanmerken.

Conclusie: Een heerlijke avond in een gezellig kader met overheerlijk eten en bijzondere wijnen! Een aanrader!

Bookmark and Share

Er zijn 5 reacties op “Mijn Restaurant – D’Hoogeschool gerecenseerd!”

Simon
(on mei 19th, 2008 at 16:30)

Hey Johanna… waar blijft de bijhorende foto? Of is Flipper in slaap gevallen? ;)

 
Martijn
(on mei 19th, 2008 at 17:31)

En vooral: hoeveel kost dat nu?

 
Lime
(on mei 19th, 2008 at 17:40)

@ Martijn: het menu met aangepaste wijnen kost volgens mij 57 euro. Hangt buiten aan de deur :)

 
Johanna
(on mei 19th, 2008 at 18:34)

Het hele menu met aangepaste wijnen, was 68 euro.

 
D’Hoogeschool na de hype « Leven in Leuven
(on februari 8th, 2011 at 22:45)

[…] verscheen op deze blog al eerder een recensie over D’Hoogeschool, maar die dateert nog vanuit de periode na de overwinning waarin het restaurant de reservaties […]