Leuven telt 400 leegstaande woningen

Robnet bericht dat in Leuven bijna 400 woningen leegstaan. In 2005 waren er nog maar 200 leegstaande huizen, de stijging is volgens het stadbestuur te danken aan een betere opsporing.

De extra belasting van 5000 euro per jaar die de stad invoerde om leegstand terug te dringen blijkt zijn vruchten af te werpen. Sinds de invoering ervan is het aantal eigenaars dat beslist hun woning te renoveren sterk gestegen. Vraag naar de woningen is er allesinds, veto bericht deze week dat er een “beperkt tekort” aan koten zal ontstaan dit jaar.

Bookmark and Share

Er zijn 2 reacties op “Leuven telt 400 leegstaande woningen”

Stef Telen
(on mei 21st, 2008 at 9:49)

Het beeld van de leegstand moet wel wat genuanceerd worden. Er staan vierhonderd woningen leeg in het deel van de stad dat de huisvestingsdienst al gecontroleerd heeft (Kessel-Lo, Heverlee en stukje Leuven-centrum). Daarvan zijn er 250 waaraan momenteel gerenoveerd wordt of die in een verkoopsprocedure zitten. Dat maakt 150 leegstaande woningen. En dat er een stijging is van leegstand is te wijten aan de intensieve controles. Logisch; hoe meer woningen je telt hoe meer er zullen leegstaan.

 
Jef Van Heuckelom
(on april 24th, 2010 at 10:55)

GEZOCHT: LEEGSTAAND WOONHUIS IN HET LEUVENSE ALS FILMLOCATIE VOOR KORTFILM OP 1 & 2 MEI 2010

Ik studeer Audiovisuele Kunsten aan het RITS. Op het laatste moment is m’n aanvankelijke filmlocatie voor een kortfilm-opdracht weggevallen en ben dus nu dringend op zoek naar een nieuwe locatie in het Leuvense. De draaidagen zijn 1 en 2 mei 2010.
Ik ben op zoek naar een leegstaand woonhuis waarin elektriciteit nog voorzien is (voor belichting). Mooie, eerder klassieke binnendeuren zouden meegenomen zijn, alsook muren met een egale kleur (liefst wit) en de mogelijkheid om kamers te verduisteren (bv. met rolluiken).
Mocht u iets kunnen aanbieden of tips hebben, dan hoor ik dat graag (jefvanheuckelom@gmail.com).

Met vriendelijke groet,

Jef Van Heuckelom