Restaurant Zoff in de Mechelsestraat.

De steeds populairder wordende Flair-eetbonnen zijn een ideale gelegenheid om eens iets nieuws uit te proberen. Zo ben ik gisteren met een vriendin in Zoff gaan eten, een ‘catchy Italian Bar’ volgens ons Flair-boekje, ‘waar je elk moment van de dag kunt genieten van je lievelingsgerechten’. Elk moment van de dag is niet helemaal waar, want om 19.00 gaan de deuren dicht. Het is dan ook eerder een eetplek voor een lichte lunch, brunch, hip vieruurtje, of een lichte (en vroege) avondmaaltijd.

We konden niet kiezen wat we wilden eten (wegens de Flairbon) en ik heb de menukaart ook niet te zien gekregen, maar wat ik vanuit mijn ooghoeken op de borden van de andere gasten zag liggen zag er allemaal even fantastisch uit. Wijzelf kregen een aperitiefje (Moscato), een gemarineerde visbrochette met spek en een mediterraans slaatje plus een kop koffie of thee, voor 7 euro. Echt veel kregen we niet, maar wauw, wat een smaaksensatie! Het slaatje was fris en groen met een heerlijke dressing. De olijven en paprika’s waren fantastisch lekker. De pesto was zelfgemaakt en overheerlijk. De visbrochette was de perfectie zelve. Mijn smaakpapillen tintelden een uur nadat we het etablissement verlieten nog. En het water loopt me terug in mijn mond als ik er weer aan denk.

We bestelden elk ook een glas witte huiswijn, en ook deze wijn was fris en heerlijk van smaak.

Maar zoals we vreesden hangt er wel degelijk een prijskaartje aan al dit lekkers. Ons gerecht was 16 euro waard volgens onze bon. Wat wel veel geld is natuurlijk voor zo’n lichte salade (waarmee je als avondeten onmogelijk genoeg gegeten hebt). De witte wijn was 4,5 euro per glas, wat ik veel geld vind voor een huiswijn.

De bediening was snèl, misschien een beetje te snel – mijn bord mag gerust nog een halve minuut blijven staan nadat ik mijn laatste hap genomen heb – maar wel vriendelijk en correct. Het interieur is hip en netjes. Een mooie zaak vond ik het.

Conclusie: héél erg lekker eten, alles supervers, vriendelijke mensen, fijne omgeving. Ideaal als een – luxe- middaglunch. Maar je betaalt er voor.

Praktisch
Zoff
Mechelsestraat 25
3000 Leuven
www.zoff.be

Bookmark and Share

Er zijn 12 reacties op “Restaurant Zoff in de Mechelsestraat.”

Dario
(on januari 29th, 2009 at 17:11)

Tè duur, tè trendy, tè snobistisch, tè banaal en tè kleine porties om van ‘authentieke mediterrane gastvrijheid en gezelligheid’ te kunnen spreken… Jammer, want de cappuccino is er uitstekend.

 
Mette
(on augustus 5th, 2009 at 15:58)

“Authentieke mediterrane gastvrijheid en gezelligheid” is dan ook helemaal niet waar ze op doelen natuurlijk. “Catchy Italian Bar” noemen ze zichzelf, en die naam doen ze met hun trendy interieur en kwaliteitsvolle gerechten naar mijn bescheiden mening alle eer aan (voor wie het liever bij gewone Italiaanse restaurants houdt, zijn er in Leuven toch opties genoeg, lijkt me).

Soit, intussen toch al een aantal keer geweest, en de meeste gerechten zijn er zeker aan te raden. Mijn favorieten zijn de Taglieri en de sublieme crostini’s met truffeltapenade.

 
Metteko
(on augustus 8th, 2009 at 18:10)

Trendy, catchy, allemaal woorden die omfloersen dat de baas van deze zaak een onvriendelijke snob is. Het lijkt wel alsof hij een sterrenzaak runt. Bah….

 
Bruno
(on september 14th, 2009 at 15:14)

Vooral tekenend dat de Leuvense Italianen (als ondergetekende) deze zaak doorgaans mijden – tenzij ze dringend nood hebben aan een snelle koffie. Doelgroep van het etablissement is vooral het soort preudo-gesofistikeerde fouterds die dwepen met een Italië zoals dat gepresenteerd wordt door lifestyle-blaadjes als Weekend-Knack… Middelmatigheid onder een duur laagje vernis blijft middelmatigheid – maar het lijkt inderdaad wel aan te slaan. Tja…

 
Einsteincaller
(on juni 11th, 2010 at 23:15)

Neem er zeker nooit de gnocci. Ze blijven enorm aan je gehemelte plakken, wat absoluut niet de bedoeling is.

 
jnloco
(on november 6th, 2010 at 19:43)

Wij hebben er het ontbijt ‘La Maestrale’ gegeten. Geen traditioneel ontbijt met croissantjes en chocoladebroodjes, maar een rijk gevulde schotel met verschillende kazen en charcuterie. Dit werd bovendien afgewerkt met een aantal hartige sausjes zoals pesto, tapenade en een heerlijk truffelsausje, maar ook zoetigheden zoals confituur en ’n smeerpasta op basis van noten en honing. En uiteraard ciabatta erbij.
’t Was om duimen en vingers bij af te likken! En dat voor 13 euro per persoon…

 
Friedl
(on mei 12th, 2011 at 11:57)

Waar anders dan in Zoff betaal je 8 of 10 euro voor een BROODJE?

 
Sven
(on oktober 18th, 2011 at 16:58)

Ik vind het niet kunnen dat ze veel “witte producten” gebruiken. Jempy en andere, op zich geen probleem mee, maar wel als je de dikke nek wil uithangen met een zogezegde klassezaak…

De minestrone is wel echt ok… (proeft vers, maar je weet het natuurlijk nooit…)

 
Renate
(on november 5th, 2011 at 18:40)

Wat vooraf ging aan ons bezoekje aan Zoff.
In mei kregen we van vrienden een cadeaubon van Zoff, twv 30,00€ die slechts 6 maanden geldig was. Oeps, de vervaldatum van de bon kwam er aan voordat we het wisten. We kenden de zaak niet en hadden de afgelopen maanden echt nog niet de kans gehad om er langs te gaan. Dus, nog net voor de bon vervalt, bellen we even naar de zaak met de vraag: “Kan de bon met enkele weken verlengd worden opdat we alsnog een bezoekje zouden kunnen inplannen?” Antwoord: “Neen! Zes maanden is lang. Het is onze fout niet dat u nog niet bent kunnen langskomen”.
Niet echt een commerciële reactie en op een zéér onbeschofte en pretentieuze manier gebracht. Dat ze een reeds maanden vervallen bon niet willen verlengen, kan ik begrijpen, maar onze bon was nog niet vervallen! Ze wilden dus 30,00€ incasseren zonder er iets te moeten voor doen. Hun pech dat de bon nog net één dag geldig was.
We zijn er dus halsoverkop nog diezelfde dag iets gaan eten. De man achter de balie, was bij onze aankomst al even onbeschoft als de persoon die we aan de telefoon hadden. We bestelden buiten aan een tafeltje bij een vriendelijke dienster, voor de waarde van de cadeaubon, meer wouden we ze echt niet gunnen, enkele kleine tapa’s, waar we bijzonder lang hebben moeten op wachten.
Onze mening over Zoff
Een sterk overroepen zaak. Zeer onvriendelijk, lees: onbeschoft, onthaal door de man achter de balie. De diensters zijn vriendelijk, maar de bediening traag. Het eten was goed maar echt niet exceptioneel lekker. Binnen is de Catchy Italian Bar een donker hol en buiten zit je in de weg van de winkelende voorbijgangers. Afrekenen moet je binnen doen, in de smalle doorgang, in de weg staand van de diensters. Wachtend op je beurt om te betalen, moet je permanent naar voor en opzij gaan om de diensters door te laten of om de deur van het toilet niet tegen je gezicht te krijgen. Het is er druk en alles behalve gezellig. We begrijpen dan ook echt niet waar de hipe rond deze zaak vandaan komt. Ons inziens echt geen aanrader!

 
Franky
(on februari 5th, 2013 at 10:51)

Een dikke proficiat voor personeel van keuken en de bediening. Ik heb voor myn verjaardag een cadeaubon gekregen voor een ontbijt.

 
VdHaeghen R
(on november 4th, 2015 at 10:30)

gisteren gaan shoppen in Leuven ,,,én !!!!!!!!!!!!!! uiteraard bij ZOFF gaan lunchen ,,,,,,,,,, uit ervaring wisten we dat het daar lekker ,gezellig ,betaalbaar én speciaal is om te eten .
Vooral de IL TAGLIERRE DI MAX hebben we wéér genomen ,,,,,,,,,LEKKER !!!!!!!!!!!!!! aan te raden ,,,
dikke duim voor ZOFF

 
Julie Du Breuil
(on november 16th, 2017 at 17:47)

Zut, wou ik net mijn bongo-bon gaan inruilen bij Zoff en nu weet ik het echt niet meer : klasse of nep, lekker of overroepen, denk dat ik mijn vorstelijk ontbijt dan maar ergens anders ga nemen, sorry …