[recensie] De Zaak Torfs – Jo Claes

Vorige week vond in bibliotheek Tweebronnen de voorstelling van het boek De Zaak Torfs plaats. Het is de eerste misdaadroman van Jo Claes, mijn oud-leraar Nederlands, en het resultaat van een weddenschap tussen vrienden. Burgemeester Tobback stak van wal met een kleine toespraak, maar al snel bleek dat hij het boek niet gelezen had en zijn speech dus bijzonder weinig om het lijf had.

Gelukkig schonk de schrijver ons een voorproefje van zijn verhaal. Het boek gaat over de moord op kunstexpert Pieter Torfs. Hoofdinspecteur Thomas Berg is opgezadeld met het onderzoek en gaat op zoek naar de dader. Pittig detail: het hele verhaal speelt zich af in Leuven en dat maakt het voor Leuvenaars natuurlijk extra interessant. Claes heeft bovendien al bevestigd dat er zeker een tweede boek komt en maakt zo de kans op een eigen ‘stadsreeks’ een tikkeltje groter. “Zoals Aspe bedoel je? Nee, dit is veel beter dan Aspe!” grapt de auteur. Wie wil weten of dat klopt, vindt het boek in de betere boekhandel.

Bookmark and Share

Er zijn 4 reacties op “[recensie] De Zaak Torfs – Jo Claes”

STEW.be » Jo Claes zoekt hulp
(on juli 20th, 2008 at 8:55)

[…] die de schrijver van de nodige inspiratie voorziet. Vorige maand nog werd Claes’ nieuwe boek De Zaak Torfs voorgesteld in bibliotheek Tweebronnen te Leuven. Het gaat om een misdaadroman die zich afspeelt in […]

 
Jenny Laureys
(on januari 8th, 2009 at 18:42)

Zopas “De zaak Torfs” gelezen. Bijna in één adem. Prachtige thriller. Ik kijk uit naar z’n volgende.
Jenny, Keerbergen

 
Kitty De Kat
(on maart 5th, 2009 at 18:46)

Heel goed boek. Spannend en goed geschreven met échte personages.

 
leeshater
(on november 27th, 2009 at 8:51)

Ik haat lezen.

Ik haat verplichte literatuur op school.

Ik ben tijdens het lezen nog liever het slachtoffer in het boek dan de lezer.