Jouw foto op erf-goed.be?

Erf-goed.be is een site waarop foto’s verzameld worden van beschermd erfgoed in Vlaanderen en Brussel. De bedoeling van deze website is het waardevol erfgoed in Vlaanderen te documenteren, in kaart te brengen en te ontsluiten via het internet. Onlangs werd de 3000ste foto toegevoegd aan erf-goed.be. In totaal zijn al 232 gemeenten vertegenwoordigd op de site.

De lijst van beschermde monumenten, stads- en dorpsgezichten en landschappen in Vlaanderen telt echter bijna 12.000 items. Op archeonet.be vind je een oproep om zelf een steentje bij te dragen aan de verdere uitbouw van de website. Iedereen wordt uitgenodigd om foto’s van beschermd erfgoed toe te voegen.

Bookmark and Share

Er is 1 reactie op “Jouw foto op erf-goed.be?”

Frank
(on juni 5th, 2008 at 10:39)

Hoi Carolien,
Dank voor deze geweldige tip. Wat een supersite! Eenvoudig, doeltreffend met maximaal gebruik van mashups. Wederom een voorbeeld dat Vlaanderen voorop loopt in de ontsluiting van het culturele aanbod.