Leuven als toerist

Ik heb een tijdje in Krakau gestudeerd, vorig jaar, en daar leer je dan onvermijdelijk mensen kennen van internationaal allooi. Zo kom je ertoe een facebookaccount aan te maken met als voornaamste excuus contact houden, tot het een jaar later is en je beseft dat alles verwaterd is en je facebook alleen nog maar dient om applicaties te negeren. Het leven na de reverse culture shock is inderdaad harder dan gedacht, maar wat heeft dit alles nu met Leuven te maken?

Ik heb mij niet van admin-area vergist, mocht u dat denken. Via de minifeeds die je dan onvermijdelijk toch in het oog gaat houden – Jan Peeters en Tom Jansens are now friends, so what? – zag ik dat iemand die vorig jaar nog een vriend uit Finland was, en geen facebookvriend, in Turnhout was. Of all places. De stadsblog van Turnhout – oh vooruitgang – verwijst door naar een site met als titel Gazet Van Turnhout, wat van de stad de facto een minder hippe bedoening maakt. Zoiets laat ik niet graag gebeuren.

Dat heb je via facebook dan snel duidelijk gemaakt – heeft die account na een jaar aanmodderen dan toch zijn nut bewezen. Om drie uur vanmiddag pikte ik een Finse dagjesmens op in the entrance hall van ons station, waarna we, een broodje later, op pad gingen. Zo zie ik Leuven zelf ook eens van een andere kant dacht ik. Omdat ik om zes uur al dinnerplans had werd het een quick visit, maar dat bleek helemaal niet erg, een reden te meer om terug te komen.

Ik ga u niet vervelen met de route die we hebben afgelegd en wat we al dan niet hebben gezien, om de eenvoudige reden dat ik die gewoon niet onthouden heb, ik heb zo weinig oriëntatiegevoel dat ik weleens in ons stadspark durf te verdwalen, alleen waag ik mij daar dus niet. Met Finse exchangers ook niet, want die kennen de weg daar nog een pak minder.

Maar naast een toerist staan die het stadhuis bewondert dat je zelf elke dag in de gauwte voorbijfietst, het maakt dat je jezelf op vakantie gaat voelen, zoals ik in Italië altijd een beetje jaloers was op mensen die in Venetië of Sienna woonden. Wel, wij hebben ook zo’n stad – dat is de pointe van dit bericht. Geniet ervan nu de zon schijnt.

Bookmark and Share

Er is 1 reactie op “Leuven als toerist”

Carolien
(on juni 10th, 2008 at 21:19)

Ons stadhuis is inderdaad iets om trots op te zijn. Leuven heeft op toeristisch vlak trouwens enorm veel te bieden. Een treffend bewijs daarvan zijn de massa’s toeristen die ze hier tegenwoordig tijdens de weekends afkappen.