Leuven zien en blijven

Als het gesprek erop terechtkomt, benadruk ik graag dat ik in Leuven ben geboren – in Gasthuisberg. Ik ben daar op één of andere manier wel trots op, terwijl het natuurlijk helemaal geen persoonlijke verdienste is dat mijn moeder niet is beginnen bevallen in bijvoorbeeld the outskirts van Brussel om zo in pakweg het UZ Jette terecht te komen.

Ik woon hier dan ook al mijn hele leven en ik ben er nog niet op uitgekeken.

Langs de kant van de vader van mijn vader kom ik zelfs tot waarschijnlijk in het oneindige uit het Leuvense; Blanden en Bierbeek, die regionen. Daar ben ik dan ook weer trots op, dat maakt van mij meer een Leuvenaar, vind ik dan, dan van mijn moeder die in Limburg is opgegroeid, Leuven zag als jonge studente en besloot nooit meer weg te gaan. Je kan het haar niet kwalijk nemen, samen met al die andere studenten die niet meer teruggaan naar hun provinciegat.

Hoe lang woont u al in Leuven? Sinds de memorabele dag waarop u begon te studeren aan onze fraaie universiteit? Of is dat van uw geboorte al – hoeveel generaties gaat dat terug? Dat commentaarvakje staat daar met een reden.

Bookmark and Share

Er zijn 19 reacties op “Leuven zien en blijven”

steenbok68
(on juni 11th, 2008 at 21:57)

Inderdaad, sinds de memorabele dag dat ik in 1988 in Leuven aan mijn studies ben begonnen, ben ik in de omgeving blijven hangen.

 
Carolien
(on juni 11th, 2008 at 22:01)

Sinds de memorabele dag waarop ik begon te studeren aan onze fraaie universiteit! Het verhaal van jouw moeder past mij als gegoten. ;-)

 
Lime
(on juni 11th, 2008 at 22:11)

Ik zit hier ook sinds de dag dat ik ben beginnen studeren. Dat is nu dus zo’n 7 jaar geleden, met een jaar pauze. Maar je ziet, once you go Leuven, you never go back ;)

 
Dries
(on juni 11th, 2008 at 22:12)

Ook sinds m’n studies bij mij…

 
RubenV
(on juni 11th, 2008 at 22:37)

Sinds ik studeer, maar nooit ver weg geweest, ik woon namelijk in Aarschot (op amper 15 km). Leuven is daardoor altijd mijn tweede stad geweest en staat sinds kort op een gedeelde eerste plaats.

 
lucie
(on juni 11th, 2008 at 22:43)

Goh, ik ben hier 3 jaar geleden komen studeren, maar ik weet nog niet of ik ga blijven plakken. De kans is groot, omdat ik in het verre West-Vlaanderen bijna geen connecties meer heb, maar het is nog te vroeg om daarover te beslissen.

 
Dikkie
(on juni 11th, 2008 at 22:53)

Ik heb hier acht jaar met plezier gewoond (sinds de dag ik kwam studeren), maar binnen drie weken keer ik met evenveel plezier terug naar de stad van mijn roots: Antwerpen. Eerlijk gezegd zou ik hier nooit voor de rest van mijn leven kunnen wonen. Mijn beste vrienden wonen nog altijd in Antwerpen en die stad vind ik toch nog net iest mooier ;-)

 
Simon
(on juni 11th, 2008 at 23:51)

Oh, zalig stukje. Zelf ben ik nog in Sint-Rafael geboren, denk zelfs niet meer dat daar een kraamafdeling is maar inderdaad… meer Leuven kan bijna niet, nu 26 jaar gelden en nog steeds niet weggeraakt.

 
Frederik
(on juni 12th, 2008 at 0:35)

Sinds het 3e middelbaar (en ik word in november 27). Vanaf toen ben ik gaan studeren aan de kunsthumaniora van het Lemmensinstituut (woord). Dat was zowaar op internaat, dus veel van de stad heb ik toen niet gezien,… alhoewel, we ontsnapten regelmatig ;-) Nadien unief gedaan en dan 6 maanden in Amsterdam gewerkt om nadien terug te keren naar Leuven. Oorspronkelijk geboren in Izegem (West-Vlaanderen) maar mijn ouders wonen inmiddels in Koolskamp (deelgemeente van Ardooie in West-Vlaanderen), een echt boeregat, niks voor mij dus. Geef mij maar… Leuven!

 
Tijl
(on juni 12th, 2008 at 12:19)

No shit, ik kom uit Ardooie! Ben eerst in Kortrijk en dan in Leuven gaan studeren. Ondertussen woon ik hier ook echt en zou ik doodgraag in Leuven blijven wonen maar de torenhoge huizenprijzen drijven ons weg… Jammer, want het is een prachtstad.

 
Twinkeltje
(on juni 12th, 2008 at 13:00)

Ik ben hier in dit geweldig stadje aangewaaid toen ik een jaar of vier was en ik ben niet direct van plan om hier weg te gaan :)

 
bram
(on juni 12th, 2008 at 13:29)

goh, ik woon hier nog maar sinds september vorig jaar. Gewoon op een blauwe maandag beslist dat ik mijn boerengemeente beu was en in een stad wilde gaan wonen. Leuven it was, and loving it !

 
-d
(on juni 12th, 2008 at 14:23)

Ha, hier geboren in ‘t HH in de Naamsestraat. Ben hier tot nu toe blijkbaar de langst aanwezige :p

 
anijsje
(on juni 12th, 2008 at 16:49)

Ik ben ook geboren in Gasthuisberg, jippie! De eerste 12 jaar van m’n leven in een dorp aan de rand van Leuven vertoefd, dan 6 jaar middelbaar in de stad, vervolgens drie jaar haar mijn rug toegekeerd om in het verre Mechelen betere oorden op te zoeken, but look, I’m back… Leuven is een supergezellige stad en ik zou geen andere Vlaamse stad kunnen bedenken om te ruilen! No thanks!

 
de M van M.....
(on juni 12th, 2008 at 18:16)

ik kom uit dat verschrikkelijke boerengat dat mijn dochter beschrijft, en voor haar had ik er al drie op de leuvense grond “losgelaten”, waarvan twee zelfs nog in Sint rafaël toen.
In 74 in deze stad “gelost” om te “studeren” en nooit meer weggeweest, and , by god, i hope i never will. Strooi mij maar uit in de Dijle.
Maar dat diploma heb ik wel gehaald hoor! Dat was the must om te blijven plakken!

 
Goya
(on juni 13th, 2008 at 10:58)

Geboren in Mechelen, verhuisd naar Stabroek, Deurne, Kasterlee (of all places) en sinds m’n aankomst op Terbank (de ter ziele gegane maar leukste peda ooit) was er geen haar op m’n hoofd dat eraan dacht terug weg te trekken uit Leuven.

 
Henri
(on juni 13th, 2008 at 15:25)

Hier mijn liefde voor Leuven: heb er heel mijn leven gewoond…
http://bruggenbouwer.blogspot.com/2008/01/mijn-relatie-met-leuven.html

 
Jade
(on juni 14th, 2008 at 12:07)

Ik ben geboren in Duffel, maar getogen in Mechelen. Ik zit nu zo’n vijf jaar op kot in Leuven en het bevalt me hier wel! Al kan ik je wél zeggen dat ik nu al voor de volle 110% zeker ben dat ik hier niet blijf wonen: de luchtkwaliteit in het Leuvense is één van de slechtste van heel Vlaanderen… Daar komt bij dat hier veel te weinig grond beschikbaar is voor de plannen die wij hebben. Het is hier teveel volgebouwd en wij gaan op zoek gaan naar een grote grond met goede lucht!
Leuven heeft zeer zeker zijn voordelen en het is een leuke, bruisende stad om te vertoeven, maar mijn hart zal ik hier niet verliezen…

 
Maggy
(on juni 14th, 2008 at 19:07)

‘k Ben geboren in Leuven, maar niet op Gasthuisberg, dat bestond toen nog niet, wel in de Naamse straat. Ondanks het feit dat mijn ouders van Leuven waren, bracht ik mijn eerste twintig levensjaren “op den buiten” door. Wel ging ik in Leuven naar school, navetten dus. Vanaf mijn twintigste woon ik er, al verhuisde ik laat me even denken…7 keer, eerst Leuven, nog eens Leuven, Heverlee, Kessel-lo, nog eens Kessel-Lo, opnieuw Leuven en nu nogmaals Kessel-Lo. Bij de laatste verhuis speelden de hoge immobiëlen prijzen een belangrijke rol, maar na een zoektocht in Mechelen, Diest en zelfs Lier, was het duidelijk: het zou Leuven blijven. Leuven is een schitterende stad, ze heeft alles te bieden maar is nog klein genoeg om kennissen op straat tegen te komen. Ik geniet er elke dag van.