De wandelende klok

Dit restaurant werd definitief gesloten

Wijgmaal is sinds een tijd weer een leuk restaurantje rijker, in de buurt van de fabrieken van Remy en het Groot Geduld is de wandelende klok een gezellig kleinschalig eetcafé in de schaduw van de toren van de St Hadrianuskerk.

De opzet is om voornamelijk biologisch eten te serveren, gecombineerd in vegetarische en niet vegetarische schotels. Het leuke aan de uitwerking is dat bio wel een doel is maar geen dogma lijkt te zijn, wanneer het niet anders kan worden er ook niet biologische ingrediënten gebruikt. De smaak van de gerechten lijkt de eerste zorg te zijn.
Maar bio of niet bio; alles is vers. De gerechten op het bord veranderen af en toe tijdens de avond wanneer het een of ander te vaak besteld is geweest (géén reservevoorraad in de diepvries), en de groentjes in onze gerechten (vegetarische spaghetti en een kippreipannetje met bladerdeeg) waren duidelijk niet de dag ervoor klaargemaakt.

De wandelende klok is een van de weinige restaurants waar de kinderen echt welkom zijn, een kast met strips, gezelschapsspelletjes en een doos met speelgoed. En wanneer de zon schijnt is er de tuin met lange banken en een ideale klimboom.
De drankkaart met biobieren, biowijnen en alternatieve frisdranken kan op het eerste zicht afschrikken, maar dat is nergens voor nodig. Gewoon even raad vragen aan Philip en proeven!

Voor twee gerechten en een halve liter rode wijn betaalden we 35 Euro

Praktisch
eetcafé De wandelende klok
Sint hadrianusstraat
3018 Wijgmaal
www.dewandelendeklok.be

Bookmark and Share

Er zijn 4 reacties op “De wandelende klok”

Askatasuna » Blog Archive » De wandelende klok
(on juni 25th, 2008 at 14:22)

[…] van Vlaams Brabant, een kleine bespreking van het net geopende eetcafé/restaurant “De wandelende klok” vind je op […]

 
annelies
(on november 1st, 2008 at 12:41)

Dag iedereen!

Wat ben ik blij dat dit restaurantje is geopend in Wijgmaal. In een mooi groot huis is de vroegere woonkamer met hoge plafonds en gezellig krakende parket omgetoverd in een restaurantje met een 8 tal houten tafeltjes. Lekker warm, kaarslicht en pretentieloze, vriendelijke uitbaters die met liefde koken en dat proef je!
Hun producten zijn bijna uitsluitend bio en/of fair trade. Op een bord aan de muur vind je de gerechten die bestaan uit ovengerechtjes, soep, slaatjes en spaghetti. Ieder gerecht is ook in kinderversie verkrijgbaar! Dat is toch eens wat anders dan curryworst met frieten,… Op de houten toonbank staat een lekker versgebakken taart te roepen:”Eet mij”. Als dessert is er ook ijs en zelfs schapenmelkijs! Dit restaurantje onderscheidt zich echt wel van de rest omdat de producten vers zijn en op een bijzonder smakelijke manier zijn bereid. Veel groenten, ook vis en vlees! Ook de drankkaart is zeer alternatief en uitgebreid. Neen, hier geen cola maar natuurlijke frisdranken die verrassend lekker smaken, heerlijk uitgekozen biowijn en biobieren. Dat ze hier kozen om de alternatieve weg op te gaan is toch wel heel gedurfd! Ik kom hier zo goed als iedere week en merk dat het restaurantje meer en meer reservaties krijgt(het is dan ook niet erg groot). Ik denk dat dit werkt omdat de uitbaters helemaal zijn zoals hun restaurant is. Die geloofwaardigheid en hun harde werk, voel je en proef je!
Mijn oprechte complimenten voor een, eindelijk, geslaagd restaurantje te Wijgmaal!!!

 
Erwin
(on november 12th, 2008 at 23:08)

Heb dit restaurantje ook leren kennen en heb er grote waardering voor. Liesbeth en Filip ( namen juist geschreven?) geven hier het beste van zichzelf. Hun overtuiging vind je terug op je bord. Ik hoop er in de toekomst nog veel te kunnen langs gaan.

 
Thomas
(on januari 3rd, 2009 at 14:47)

Dag Iedereen,

De Wandelende klok is fantastisch, lekker eenvoudig en zonder teveel tralala eerlijk eten. Sinds kort hebben Liesbeth en Philippe ook een eenvoudige website wat moet uistralen waar zij voor staan. http://www.dewandelendeklok.be

Net als Erwin hoop ik er nog vaak te kunnen passeren.