Het Saunahuisje

Oud-Heverlee valt eigenlijk niet meer binnen het ambtsgebied van onze Rode Burgemeester. Toch heet Heverleebos niet Oud-Heverleebos en om die reden beschouw ik die groene lap vol villa’s als outskirts van Leuven en niet als een gemeente op zich. Een bespreking van het Saunahuisje hoort dan ook thuis op leuvenblogt, bedacht ik zaterdagavond toen ik geheel ontspannen mijn bed in kroop en daar drie uur later nog wakker lag omdat mijn lichaam vol opgestapelde warmte zat.

Je kan bij bij het saunahuisje kiezen tussen twee complexen, beide met – uiteraard – een sauna en een bubbelbad, een stoombad, een dompelbad, kleurendouches en een lounge. De hele mikmak, kortom. Kies je voor de eerste combinatie, dan krijg je er een verwarmd buitenzwembad bovenop, in de tweede heb je extra massagezetels en een infraroodsauna.

We kozen, voor een vrijgezellendagje, met negen dames voor het eerste. Dat kostte ons zo’n tweehonderd euro voor twee uur – veel geld, maar iedereen kwam recht van z’n examens, dus ontspanning was broodnodig. Bovendien gaan we er met onze vriendinnenkring nog steeds van uit dat je maar één keer trouwt, of het tenminste zolang volhoudt bij je eerste man tot we genoeg gespaard hebben om de hele dag een tweede keer te kunnen betalen. Het mocht, met andere woorden, wel wat kosten.

De ontvangst is erg aangenaam: de baas – Willy – neemt badjassen en handdoeken bij zich, warmt ze even op in de sauna en gooit ze even later over de farwestdeur van de kleedkamer. Je bent dus al aan het zweten nog voor je goed en wel aan je toertje wellness begonnen bent, maar zweten is gezond. Er staat een pot kruidenthee klaar en een koekje per persoon – tegen betaling is er champagne en ander alcoholisch genot. De bruid kreeg een gratis hydromassage – daar komen geen mannenhanden bij kijken, maar ze liet het zich toch welgevallen, tenslotte gaat ook zij ervan uit dat ze maar één keer een vrijgezellendagje krijgt.

Dat het zwembad verwarmd is, is vast aangenaam in de winter, maar nu, op de allereerste dag van de zomer, mocht het best frisser. Een kniesoor echter die daarom maalt, de dompelton was wél ongeloofelijk koud. Het enige minpunt aan het Saunahuisje zal vast de gebrekkige inrichting zijn, hier en daar lijkt een likje verf te ontbreken. Maar wat geeft dat, op je rug in de sauna heb je toch je ogen toe en onder water zie je sowieso al troebel. Veel last heb je daar dus niet van.

Voor wie geen vriendinnen heeft die trouwen, je kan het hele complex ook huren voor twee personen. Dan betaal je 84 euro, wat veel geld is, maar op ontspanning staat geen prijs in dit hectische leven. Dat heeft Willy van het Saunahuisje heel goed bekeken.

Praktisch:

Het Saunahuisje
Oude Pastoriestraat 5
3050 Oud-Heverlee
www.saunahuisje.be

Bookmark and Share

Er zijn 6 reacties op “Het Saunahuisje”

Tijl
(on juni 25th, 2008 at 8:45)

Ook niet in Leuven maar zeker een aanrader is Thermae Vitalia in Kampenhout. Ik kan niet vergelijken met het saunahuisje omdat ik er nog nooit ben geweest maar als ik het toch probeer met wat je hier schrijft zijn ze in Kampenhout goedkoper (20 euro per beurt die je zo lang trekt als je zelf wil) en is het mooier ingericht. Een nadeel (voor wie dat een probleem vindt natuurlijk) is dat de sauna er niet privé is. Kleurendouches en infraroodsauna zijn er niet voorhanden, voor massages betaal je extra.

 
yab
(on juni 25th, 2008 at 9:54)

Leuk artikel, Maartje! Het Saunahuisje staat al een tijdje op mijn todo-lijstje, maar omdat we vlakbij de Aquaheaven wonen, komt een bezoekje er maar niet van. Dat van die verwarmde badjassen is nieuw voor mij. Nog nooit naar een sauna geweest waar ze dat deden.

 
Lime
(on juni 25th, 2008 at 13:26)

Schitterende tekst :)
Sauna’s in Leuven, daar heb ik eigenlijk nog niet aan gedacht. Ik ging altijd in Brasschaat, maar zal er hier toch ook eens een paar moeten testen. De ultieme ontspanning!

 
Goya
(on juni 25th, 2008 at 13:35)

@Lime vergeet dan zeker ‘t Mineraal in Rijmenam niet eens te testen!

 
Bruno
(on juni 26th, 2008 at 0:19)

In Oud-Heverlee is er ook nog een andere sauna die best de moeite is, nl Lagoa aan de Zoete Waters.

 
bir
(on juni 26th, 2008 at 22:10)

Ik ben al een paar keer in Het Saunahuisje geweest,daar is alles inderdaad geweldig!
Ik heb me daar nog nooit een minuut verveeld…
Iedere keer hebben ze iets verfrist of vernieuwd,zoals nog maar pas de regen en kleurendouches.
De inrichting is daar helemaal perfect vind ik.
Echt aan alles hebben ze gedacht van voetbadjes,dompelton en bubbelbad tot massagezetels ,sauna, stoombad,zwembad
Er is een theehoekje! Wij hebben dipgroentjes en Champagne besteld..decadent gezellig in het massagebad en daarna lekker soezelen in de relaxruimte.
Wij wisselen altijd af. De ene keer in lounge 1 (met zwembad) en de andere keer in lounge 2 (met 2 verschillende sauna’s,natuurstoombad en waterbed en snoezelende massage)
Het enige minpuntje voor mij is dat het altijd te snel voorbij is…