2WD fietsen voor KUL-personeel

Net op het moment dat de discussie over de superboetes voor fietsers in Leuven en het al dan niet rechtvaardig zijn van de Leuvense politie zijn hoogtepunt bereikt, begin je ze overal te spotten: De 2WD-fietsen van de K.U.Leuven. Oh ironie.

“Wie? Wat? Waar? Hoe? Wanneer?” zag ik sommige mensen denken. “Huh?” en “Waar kan IK die krijgen”, dacht ik, en zo mijn limoengroene Bekende Leuvense fiets verloochenend. De haan kraaide drie maal.

Maar dus: De K.U.Leuven stelt een stadsfiets ter beschikking aan elke werknemer die zich engageert om deze fiets te gebruiken voor zijn of haar woon-werkverkeer en korte verplaatsingen van dienst naar dienst. Wie goed zoekt, vindt hierin de oorsprong van de afkorting 2WD.

Praktisch gezien kan dus elke K.U.Leuven-medewerker zo’n fiets aanvragen. Het enige wat je ervoor moet doen is geduld hebben (ik wacht nu al enkele maanden op de mijne) en je parkeerkaart afgeven die je recht geeft op een staanplaats op één van de vele KUL-parkings.

Alle fietsen zijn natuurlijk dezelfde en om je eigen fiets te herkennen, mag je een prentje kiezen als je je fiets gaat afhalen. Dat prentje wordt op het achterste van de fiets geplakt.

De K.U.Leuven meldt ook nog dat het aantal fietsenstallingen zal worden uitgebreid en dat in de gebouwen waar het mogelijk is, extra douches zullen worden voorzien. Kwestie dat de collega’s die met een 2WD-fiets komen werken geen geuroverlast veroorzaken.

Bookmark and Share

Er zijn 4 reacties op “2WD fietsen voor KUL-personeel”

Wouter Horré
(on juni 25th, 2008 at 15:08)

Niet elke K.U.Leuven-medewerker komt in aanmerking. Alleen medewerkens die door de K.U.Leuven worden betaald kunnen een 2WD-fiets aanvragen. Medewerkers op de loonlijst van FWO of IWT vallen uit de boot.

 
Daphné
(on juni 25th, 2008 at 19:24)

Echt? lap…
Ga je hem ook herschilderen?
Nu ga ik je niet meer onbewust herkennen…

 
Lime
(on juni 25th, 2008 at 22:40)

@ Wouter: dat is waar, ik had het misschien moeten nuanceren. Maar als je door IWT of FWO betaald wordt ben je theoretisch een werknemer van het IWT of FWO respectievelijk..

 
Pompen :: Dikkie
(on augustus 13th, 2008 at 12:02)

[…] damn, al die KULeuven fietsen tegenwoordig die in de fietsenrekken staan, heb ik daarnet toch wel iemand anders zijn banden […]