Agora

Brasserie Agora bevindt zich in het hartje van Leuven op de Grote Markt. De Leuvense Grote Markt is gekend om zijn vele terrasjes met schitterend uitzicht op het mooiste stadhuis van België. Op zonnige dagen moet je wat geluk hebben om een plekje te vinden, aangezien iedereen dan wil genieten van een hapje en een drankje in de zon (of de schaduw, als de zon wat te hard schijnt). Zaterdag zorgt de niet-aflatende stroom trouwers voor de nodige entertainment. Niets leukers dan de outfit van de bruid becommentariëren met een drankje in de hand.

Op de menukaart van de Agora vind je de klassieke gerechten terug die je zou verwachten: salades, pasta, vis en vlees, desserts, pannenkoeken, wafels en ijs. Voor mensen die graag eens iets anders proberen, is er elke dag een andere suggestie. De prijzen zijn heel redelijk te noemen. Voor negen euro à tien euro heb je al een salade of een pasta. De goed ligging van de Agora vertaalt zich niet in dure prijzen.

Het interieur word gedomineerd door een grote muurschildering en geeltinten en straalt door het vele hout en het oude pand waarin het zich bevindt, een ouderwetse charme uit. De bediening is niet supervriendelijk, maar correct.

Mijn vriend en ik kozen een zonnige dag uit om samen op het terras van de zon te genieten. Met het wisselvallige Belgische weer moet je de kans grijpen wanneer deze zich voordoet. We hadden dorst, dus bestelden we ons versgeperst sinaasappel- en citroensap. Heerlijk verfrissend en nog gezond ook. Bij het kiezen viel mijn oog meteen op de opgevulde trostomaat met grijze garnaaltjes uit Oostende met gereookte zalmreepjes op een bedje van sla. Mijn vriend ging voor zijn Agora-lievelingsgerecht: vlinderpasta met kippenblokjes in een kerriesausje.

Jammer genoeg kwam de dienster vijf minuten na onze bestelling zeggen dat er geen tomaat garnaal meer was. Ik onderdrukte mijn teleurstelling en koos een ander slaatje uit. Ik kreeg er geen spijt van, want het smaakte voortreffelijk. Bij het slaatje en de pasta kregen we krakend verse broodjes. De vinaigrette bij mijn slaatje was, zoals het hoort, in een apart potje geserveerd. Ik genoot van de heerlijke gegrilde aubergines en paprika’s. De gerookte zalm was heel zacht en helemaal niet te zout. Aan het gesmikkel van mijn vriend te horen was hij ook erg tevreden met zijn pasta.

In totaal kostte dit etentje ons nog geen dertig euro. Bijzonder weinig geld voor een heerlijke maaltijd.

Praktisch
Grote Markt 3
3000 LEUVEN
tel: 016/23 52 52

Onze keuze
Vlinderpasta met een fluweelzacht kerriesausje, kippenblokjes en licht gegratineerd

Agoriaans slaatje uit het zuiden, zongedroogde tomaten, aubergine en paprika’s, ambachtelijk gerookte zalm, ansjovis en groene en zwarte olijven

Bookmark and Share

Er worden geen reacties toegelaten op dit artikel.