L’Etoile d’Or

L’Etoile d’Or is een redelijk nieuwe restaurant gelegen aan de Tiensevest vlak tegenover het busstation. Het interieur is geschilderd in rustgevende bruintinten met achteraan een mooie bar die het geheel een stijlvol uitzicht biedt. De inrichting is modern, maar gezellig.

Op de kaart vind je klassiekers als tomaat garnaal, konijn met pruimen en koninginnenhapje, naast de traditionele pasta’s, salada’s en vis- en vleesgerechten. De gerechten op de kaart zijn eerlijk geprijsd. Je kan er al een pasta eten voor tien à twaalf euro. Gemiddeld kost een hoofdschotel vijftien euro. Er is ook een wisselende kaart met seizoensgebonden suggesties. Probeer zeker eens de vissoep, die is overheerlijk.

De liefhebbers van zeevruchten, komen zeker aan hun trekken. De blikvanger op de kaart zijn de verschillende soorten oesters en het zeevruchtenfestival. Het zeevruchtenfestival bestaat uit schotels met een ruim assortiment aan zeevruchten. Je hebt een bronzen, zilveren en gouden schotel. De gouden schotel biedt niet enkel zeevruchten, maar ook kreeft. Ik probeerde al een keer de zilveren schotel. De schotel wordt geserveerd met drie verschillende sausjes en al de juiste instrumenten (tot naalden toe) om de zeevruchten van hun jasje te ontdoen. Wie gaat voor het zeevruchtenfestival is natuurlijk iets meer geld kwijt.

Het doorsnee publiek van L’Etoile d’Or is iets ouder, maar laat dat je zeker niet tegenhouden om het restaurant binnen te stappen. Als je een plaatsje aan het raam kan bemachtigen, heb je een mooi uitzicht op de bedrijvigheid aan het busstation. L’Etoile d’Or is een rustig restaurant, ideaal voor een romantisch etentje of als je eens lekker wil bijkletsen. Op speciale dagen (moederdag, Kerstmis, Valentijn) zijn er aangepaste aanbiedingen. Het onthaal is vriendelijk en correct.

In de namiddag kan je er terecht voor een kopje koffie met een stukje taart of een lekkere pannenkoek. De geserveerde gerechten zijn altijd mooi verzorgd en je moet nooit langn wachten op het eten. De porties zijn meer dan voldoende. De pasta’s zijn zelfs wat aan de grote kant voor mij. Een echte aanrader is de konijn met pruimen, om duimen en vingers af te likken.

Praktisch
Tiensevest 16
3000 LEUVEN
tel: 016/58 53 57
fax: 016/58 53 59

Onze keuze
Pasta conchigli arrabiata
Konijn met pruimen

Bookmark and Share

Er zijn 7 reacties op “L’Etoile d’Or”

jurgen
(on september 24th, 2010 at 5:00)

uw commentaar van l’etoil dore kan zo geweest zijn in beginfase.
MAAR HELAAS vriendelijkheid en kwaliteit zijn tegenwoordig ver zoek
baas is er bijna nooit,mosselen smaken niet lekker
is zo erg tegenwoordig is het bijna een hamburger tent geworden
de schotels goud brons zilver
vroeger zeevruchten zijn nu hamburgers
dus uw aanbeveling slaat tegenwoordig op niet veel meer

met vriendelijke groeten

 
Carolien
(on oktober 5th, 2010 at 9:38)

Beste Jurgen, ik ben toevallig de voorbije weekends twee keer mosselen gaan eten in L’Etoile d’Or en ik kan u verzekeren dat ze wel zeer lekker waren. Het klopt ook niet dat de baas er bijna nooit is. Telkens als wij er gaan eten, worden we door hemzelf persoonlijk welkom geheten. Het is wel zo dat de kaart inderdaad veranderd is. De zeevruchtenschotels zijn verdwenen en in de plaats daarvan staan er hamburgers op de kaart. Maar die hamburgers zijn van zeer goeie kwaliteit, met lekker vlees of vis ertussen. In niets vergelijkbaar met de brol die je in fastfood restaurants krijgt. Het lijkt me trouwens niet meer dan logisch dat de menukaart van een restaurant evolueert. En als bepaalde schotels niet vaak besteld worden, lijkt het me een commercieel verdedigbare beslissing om deze af te voeren.

 
stefanie
(on december 10th, 2010 at 0:02)

Amaai wat was dat, noemen ze dat een zaak. vriendelijkheid kennen ze daar niet, maar misschien alleen als je een goede naam kunt krijgen voor in een boekje. het ETEN WAS SLECHT. een zonde van het geld, ik ga regelmatig eten en wil graag betalen voor mijn eten maar daar had ik nu toch spijt van. Kijk uw versheid van uw produckten na.

 
Kat
(on december 30th, 2011 at 13:08)

Ik ben tijdens mijn zwangerschap en borstvoedingsperiode verschillende keren gaan eten in L’etoile d’Or en ik ben er steeds met een goed gevoel buitengegaan. Een vriendelijke “hallo” als je binenkomt, ik kreeg hulp met het aan tafel aanschuiven. Het eten was steeds lekker en meer dan voldoende. Toen ik borstvoeding gaf zorgden ze er zelfs voor dat ik een plaatsje kreeg achter de plantenbakken en dat de andere tafel opgeschoven werd zodat ik de buggy kon parkeren.
Voor mij is “L’etoile d’Or’ zeker een aanrader als je iets smakelijk en niet te duur wil eten in de stationsbuurt.

 
anoniem
(on januari 25th, 2013 at 9:48)

heel slechte service, we waren daar gaan eten en het eten was omgewisseld, niet lekker dus tenzij je scampi’s met kaassaus wilt eten en mijn vriendin had scampisaus met macaroni ook niet lekker dus. en als we er iets van zeiden dan kregen we een opmerking erover. daarna zijn we ergens anders gaan eten waar het wel de moeite was om te betalen.

ZEKER GEEN AANRADER WIE IN LEUVEN WIL GAAN ETEN!!!!!

 
Jackie De Craemer
(on februari 2nd, 2013 at 7:32)

Beste muggezifters,

Mijn vrouw en ik zelf zijn gisteren mosselen gaan eten in l’etoile d’or en als jullie beweren dat die slecht zijn dan kennen jullie er niet veel van. Ze waren super goed en vooral die provensaalse saus en ook ons voorgerecht de scampis. Het ontvangst was ok en vriendelijk. We hebben ervan genoten en de volgende keer komen we met de trein dan kan ik ook eens van die goede sauvignonwijn drinken.
Aan de eigenaar en personeel doe zo voort ge zijt goe bezig.
Maria en Jackie

 
josiane
(on maart 5th, 2017 at 14:05)

Mijn vriend en ik zijn hier gisteren avond gaan eten met een voucher van Social deal.De baas heeft ons heel vriendelijk ontvangen.We hadden allebei mosselen met frietjes en deze waren super lekker!Daarbij een zeer smaakvolle fles rode wijn en onze avond kon niet meer stuk.