De Adellijke Belofte
Tijdens Restaurant Week reserveerden mijn vriend en ik een tafeltje in de Adellijke Belofte in de Naamsestraat. Het principe van Restaurant Week is simpel: bij al de deelnemende restaurants kan je een driegangendiner eten voor de zeer democratische prijs van 25 euro, dranken niet inbegrepen. Zo’n kans laten wij natuurlijk niet liggen, de online reservatie was snel gemaakt.
De Adellijke Belofte is meer dan een restaurant. Je kan er ook terecht voor feesten tot 100 personen en bedrijven kunnen er seminaries en vergaderingen organiseren. Bovendien heeft de Adellijke Belofte, naar mijn mening, één van de mooiste tuinen van Leuven met als blikvanger de vele planten en een oude serre. In dit prachtige decor moet het ‘s zomers geweldig toeven zijn. Het klassieke herenhuis waar nu het restaurant gevestigd is, werd achtereenvolgens bewoond door nonnen, een barones en tenslotte door Gaston Eyskens. Het interieur bevat kristallen kroonluchters, schilderijen die het mythologisch verhaal van Amor en Psyche vertellen. Je voelt je echt te gast in een herenhuis uit vervlogen tijden.
Als aperitief kozen we voor de aperitief van het huis: framboise en champagne. Aangezien de menukeuze al op voorhand vaststond, werden ons moeilijke dilemma’s bespaard. Daarom wierpen we ons op de wijnkaart om een aangepaste wijn bij onze menu te kiezen. Aangezien noch mijn vriend, noch ik grote wijnkenners zijn, vroegen we het advies van één van de obers. De fles Chileense wijn, Aromo Carmenere 2006 uit Maule Valley, die hij ons aanraadde, smaakte voortreffelijk bij het lamsvlees. Een voltreffer
Bij ons aperitief werd om een hapje met terrine van zalm gebracht. Heel lekker, al vonden we dat we net iets te lang moesten wachten. Mijn vriend en ik waren als eersten aangekomen en we hadden de indruk dat de keuken nog niet aan het werk was. Dat vermoeden werd bevestigt toen we ongeveer een uur moesten wachten op ons voorgerecht. Natuurlijk hadden we de lekkere fles wijn om ons te troosten, maar omdat de meeste gasten via Restaurant Week gereserveerd hadden en de vaststaande menu namen, zouden de gerechten toch sneller mogen komen.
Buiten de lange wachttijden hadden we totaal geen klagen. De klassieke asperges op z’n Vlaams waren superlekker. Het hoofdgerecht: lamsrug in kruidenkorst was om duimen en vingers af te likken. Het vlees was supermals en de kruidenkorst gaf er een bijzonder smaakje aan. Het dessert vond ik persoonlijk weinig speciaal. Het ijs was wel huisgemaakt, maar de ijskristallen waren een beetje te groot. Het dessert werd ons pas gebracht om 21.00u, wat maakte dat we in totaal van 18.30u tot 21.30u in de Adellijke Belofte waren, toch net iets langer dan we oorspronkelijk gepland hadden.
Dit avondje uit kostte ons uiteindelijk 98,50 euro in totaal. Blijkt dat we de goedkope prijs van de menu ruimschoots gecompenseerd hebben door onze drankkeuze. Het aperitief alleen al kostte 8.50 euro. Maar hadden we water gedronken in plaats van wijn, was dit natuurlijk een ander verhaal geweest.
Praktisch
Naamsestraat 60, 3000 Leuven
tel: 016/20 64 19
fax: 016/20 83 32
adellijkebelofte@telenet.be
http://users.pandora.be/ramberg
De menu
Asperges op z’n Vlaams
Lamsrug in kruidenkorst met lamsjus en pommes maximes
Huisgemaakte parfait van aardbeien
Er worden geen reacties toegelaten op dit artikel.