Wereldcafé Bondgenotenlaan

Update: Ondertussen verhuisde het Wereldcafé naar het Helleputteplein.

Het Wereldcafé in de Bondgenotenlaan is in 2004 uit de grond gestampt door een aantal mensen uit Leuven die een gezellig, rookvrij café wilden met producten uit de wijde wereld. Je kan er proeven van producten uit de Wereldwinkel, uit de bio-wereld en uit de sociale economie. Maar het Wereldcafé is meer dan dat. Je kan zelf aandeelhouder worden van deze coöperatieve onderneming. De winst is ten voordele van sociale economie hier en in het zuiden.

Het Wereldcafé is meer een café en een ontmoetingsplek dan een echt restaurant. Toch kan je er ook terecht met een hongerige maag. Op het grote krijtbord kan je elke dag kiezen uit twee of drie dagschotels. Vast waarden op de kaart zijn de groentetaart, de soep van de dag en de spaghetti bolognese. Er zijn ook croques en falouches. Het assortiment aan dranken is bijzonder uitgebreid. Je kan er genieten van bijzondere biologische fruitsappen. De bierliefhebbers kunnen hier terecht voor een mooie keuze aan speciale bieren. En elke maand er is een nieuw bier dat speciaal in de aandacht geplaatst wordt.

Mijn vriend besloot dan ook zijn grote spaghetti bolognese door te spoelen met het bier van de maand: een Caves, het bier van Lier. Zelf koos ik voor de groentetaart met slaatje en een glaasje appel-veenbes. Het was schitterend weer. Ideaal om buiten te eten. Nadat we besteld hadden aan de toog, namen we ons bestek in ontvangst en begaven we ons naar de mooie binnentuin met picknicktafels. We zochten een plekje in de schaduw van een boom en wachtten tot ons eten gebracht werd, ondertussen met een half oog kijkend naar de net aangestoken barbecue van een groepje feestvierders.

Het eten dat ons werd voorgeschoteld was niet bijzonder verfijnd, maar wel lekker en behoorlijk goedkoop. De groentetaart kostte maar 7 euro en de grote spaghetti bolognese 9 euro. Geen geld voor een maaltijd. Al zal de portie groentetaart te klein zijn voor mensen met grote honger. Bij mijn slaatje werden twee verschillende dressings gebracht en de kaas van mijn vriend werd in een apart portje geserveerd.

Voor een eerlijke, lekkere en goedkope hap, of een bijzonder drankje, is het Wereldcafé een mooi en sociaal alternatief voor de klassieke restaurants.

Praktisch
Bondgenotenlaan 131
3000 Leuven
016/890 190
info@wereldcafe.be

Onze keuze
Biogroentetaart met slaatje
Grote spaghetti bolognese

Bookmark and Share

Er zijn 2 reacties op “Wereldcafé Bondgenotenlaan”

Katrien
(on maart 9th, 2013 at 13:59)

Intussen verhuisd naar het Helleputteplein. Zelfde concept, jammergenoeg is ook de inefficiënte en chaotische bediening mee verhuisd. Wel lekkere boterham met tonijn en humus gegeten.

 
Carolien
(on maart 9th, 2013 at 16:45)

Klopt, het wereldcafé is inderdaad verhuisd (http://leveninleuven.be/2012/07/20/wereldcafe-coop-naar-helleputteplein-2/ ). Aangezien de mensen die in dit café meedraaien ten dele vrijwilligers zijn, is de service idd een beetje minder professioneel, maar dat hoort voor mij bij de charme van dit project.