Spaans restaurant Los Flamencos

Toen ik op zoek was naar een geschikt restaurant voor een etentje met tien vrienden, kreeg ik opeens een gelukkige inval: tapas! Heel leuk om te doen in groep en er is voor elk wat wils, waardoor je niet vast zit aan een beperkte menukeuze. Iets wat de meeste restaurants (begrijpelijk) vragen als je met een grote groep komt.

Los Flamencos ligt een beetje verstopt achter een uitspringend gebouw in het gedeelte van de Naamsestraat het dichtst bij het centrum. Als je door het raam naar binnen kijkt, lijkt het binnen een beetje duister en zie je niet veel volk zitten. Dit komt doordat de bar zich vooraan bevindt, samen met een tafeltje om een aperitief te nemen en de eigenlijke eettafels zich achteraan in het lange en smalle gebouw bevinden. Een troef van Los Flamencos is de mooie veranda waarlangs veel licht binnenkomt. Het interieur is in warme tinten (rood en geel, de kleuren van de Spaanse vlag) geschilderd. Heel knus en gezellig.

Mijn vriend en ik kwamen als eerste aan in het restaurant. Onze tafels waren al mooi gedekt en ik koos mij een strategische plaats uit in het midden van de tafel met de bedoeling zoveel mogelijk gesprekken te kunnen volgen. Mijn stoel wiebelde een beetje, maar leek stevig genoeg om mijn gewicht te kunnen blijven dragen. Al gauw sijpelde de rest van ons gezelschap binnen en werden de eerste kannen sangria besteld.

De sangria smaakte voortreffelijk, onze drankkeuze voor de rest van de avond stond al vast. Op de kaart stonden 18 verschillende tapas, gaande van kaas, over inktvisringen tot sardientjes en ham. Lang hoefden we niet na te denken: we bestelden alle tapas op de kaart. Verder vindt je op de kaart nog de klassieker der klassiekers: paëlla en een beperkt aanbod aan vis-, vleesgerechten en salades. Het is duidelijk dat je in Los Flamencos voor de tapas of de paëlla moet zijn.

De tapas smaakten verrukkelijk. Het duurde even voor de eerste lading opgediend werd, maar de schoteltjes waren in enkele tellen leeg. Mijn favoriete tapas waren de gefrituurde en gepaneerde mosselen en de pikante peper gevuld met tonijn. De tonijnkroketjes smaakten ook naar meer. De tweede lading werd meteen besteld. Jammer dat de bediening af en toe steekjes liet vallen. Het was erg druk en ik had de indruk dat ze soms niet goed konden volgen. Werden achtereenvolgens vergeten: de bijkomende kan sangria die we bestelden, de extra serviettes om onze vettige vingers aan af te vegen en nog eens een kan sangria. We moesten behoorlijk lang wachten op de tweede lading tapas. Een paar kleine schoonheidsfoutjes die goedgemaakt werden door de gezellige sfeer en het lekkere eten.

Een fijn restaurant als je de tijd hebt om op je gemak te eten.

Praktisch
Naamsestraat 19
3000 LEUVEN
tel: 016/29 43 14
fax: 016/29 43 14

Onze keuze
Alle traditionele tapas op het menu: Ensalada de Cangrejo, Jamón Serrano, Tortilla Española, Queso Manchego, Boquerones en Vinagre, Chorizo, Calamares Fritos, Croquetas de Atún, Pan Andaluz, Pan con Ajo, Patatas a la brava, Gambas al Pil-Pil, Mejillones Fritos, Pollo frito, Muslitos de pescado, Champiñones al Ajillo, Pimiento relleno de Atun, Flamenquines en Albondigas Casera

Bookmark and Share

Er zijn 6 reacties op “Spaans restaurant Los Flamencos”

De 3 Tonghen
(on juli 26th, 2008 at 7:01)

[…] waren werkelijk om duimen en vingers af te likken. Beter dan de tapas die we geserveerd kregen in Los Flamencos. Het smaakte allemaal net iets meer verfijnd en authentieker. Heerlijk. Vooral de calamares konden […]

 
Josi
(on november 4th, 2008 at 11:26)

We zijn daar deze zomer gaan eten en de tapa’s waren niet slecht maar de paella kunnen we echt niet aan bevelen.Er was bijna geen vis in te vinden!

 
Kim
(on januari 16th, 2010 at 17:22)

Dit blijft het beste tapasrestaurant in leuven. De 3 tonghen daarentegen is rotslecht bah!

 
Peter
(on november 23rd, 2010 at 16:00)

Geef mij dan toch maar El Sibarita in de Dirk Boutslaan

 
alain
(on april 19th, 2012 at 14:34)

Iedereen heeft zijn eigen idee, maar ik kan jullie zeggen dit is 1 van de beste van België op hun niveau.
Ik ga er persoonlijk reeds een 8 tal jaar, en iedere keer even lekker.
Als het dan toch niet zo goed zou zijn zoals sommige zeggen en denken, wel dan moet je maar eens proberen te gaan zonder reservatie op vrij/ zat en zon !!! je raakt niet onmiddelijk aan een plaats.
Met andere woorden, reservatie gewenst, maar zeker en vast super en het wachten dan ook waard.
Ik ging er ga er en zal er blijven gaan, mijn favoriet flamenquines, om vingers en duimen van af te likken.

 
De 3 Tonghen « Leven in Leuven
(on augustus 10th, 2014 at 22:53)

[…] waren werkelijk om duimen en vingers af te likken. Beter dan de tapas die we geserveerd kregen in Los Flamencos. Het smaakte allemaal net iets meer authentieker. Heerlijk. Vooral de calamares konden mij bekoren: […]