Mojito’s in de Plaza

Als we met z’n allen even gelukkiger worden omdat we alcohol hebben gedronken, dan zijn mojito’s daarvoor vast het beste middel.

Met dat idee trok ik eerder vorige week naar de Oude Markt om daar de mojito’s van de ondertussen al een tijdje vernieuwde Plaza te proberen. Een goed idee, zo bleek, want in de lichte begeestering die het drankje teweegbracht, scheen de zon buiten ook al was het avond en was er van politieke problemen, koopkrachtinflatie en de algemene teloorgang van de wereld, zoals je die elke dag – als ware het een soap – in de kranten kan lezen, helemaal geen sprake.

Wie tot nu toe meer van deze zomer had verwacht doet er goed aan ook eens in de Plaza te passeren. De meneer achter de bar maakt z’n mojito’s met bruine rum en vooral veel liefde – dat heeft-ie zelf gezegd. Dat soort instantgeluk voor zes euro, het is een degelijk medicijn tegen de wereld, ook als hij geen pijn doet.

Alleen al om die reden weet ik dat ik er deze zomer vaak zal zitten. U weet me te vinden – ik ben het meisje in de hoek met de mojito, de beste van Leuven dan nog.

Bookmark and Share

Er zijn 6 reacties op “Mojito’s in de Plaza”

Carolien
(on juli 15th, 2008 at 9:44)

De beste mojito’s van heel Leuven?! En ik heb die nog niet geproefd! Tsss, daar moet ik dringend iets aan doen…

 
Tijl
(on juli 15th, 2008 at 10:53)

Ik heb ze er nog niet geproefd in de Plaza, maar vroeger zwoer ik bij de mojito’s van Gerrit in La Bodeguita. Ook in de Villa Ernesto kan je een perfecte mojito voor je neus vinden al naar gelang wie ‘m maakt. Benieuwd of deze er kan aan tippen…

 
Carolien
(on juli 15th, 2008 at 16:53)

Ik vond de mojito’s bij Villa Ernesto juist water. Waarschijnlijk had niet de juiste persoon hem gemaakt. ;-)

 
Frederik
(on juli 21st, 2008 at 11:47)

Plaza is een prima café en toffe cafébaas die ten minste nog de ambitie heeft om vanalles te organiseren volgend academiejaar…

 
Seppe
(on juli 24th, 2008 at 16:10)

De Plaza,

is da ni waar de Tim bedient samen met die blonde stoot? Ine dacht ik, zalige meid… :)

S

 
Mr. T.
(on juli 31st, 2008 at 17:40)

Dan hebben jullie natuurlijk de “Mojito Caravan” nog niet mogen smaken. Een mens zou ervoor emigreren…