Zomerexpo bibliotheek Tweebronnen

B-SIDES is een collectief van kunstenaars dat zijn naam ontleent aan de ondertussen mythisch geworden single of LP. Hierop trof men zogenaamd superieure muziek aan op de A-kant en inferieure muziek op de B-kant. Zelfs op deze B-kantjes kon men echter ware pareltjes vinden, maar dat was meestal weggelegd voor een goed luisterend oor. De naam B-SIDES is tevens een verwijzing naar “besides” dat men letterlijk kan vertalen als “benevens”. “Benevens” is eerder een naast zich neerleggen van het stigma van de B-kant van een plaatje en een opening naar vrijheid op artistiek vlak. Eigenzinnigheid, hart en ziel maar ook branie, hand in hand.

B-SIDES is een initiatief van 10 kunstenaars die deelnamen aan de Canvascollectie op TV.

De expo loopt van 18 juli tot eind augustus in de leeszaal van Bibliotheek Tweebronnen en is iedere weekdag toegankelijk van 10u tot 18u (op woensdag en donderdag tot 20u). Op zaterdag toegankelijk van 10u tot 17u.

Opening van de expositie vrijdag 18 juli om 18u. FREE DRINKS en FREE CHAT met de kunstenaars!

Bookmark and Share

Er worden geen reacties toegelaten op dit artikel.