Marktrock 2008 – vrijdag

Marktrock op vrijdag begon voor ons met een frisse plensbui en Isabelle A. Verjaagd door de regen zochten we de Louvain Louvain op om iets te drinken, een hapje te eten en het einde van de stortbui af te wachten. Het was zeer rustig op de Oude Markt. Waarschijnlijk waren veel mensen afgeschrikt door het wisselvallige weer. De set die Isabelle A bracht, bestond uit nummers van haar nieuwe plaat. De nummers lagen goed in het oor, maar echt ondersteboven was ik er niet van. Het meeste succes oogste ze met haar afsluiter: ‘Hé lekker beest’, een nummer dat iedereen nog steeds woord voor woord kan meezingen.

Na het optreden van Isabelle namen we een kijkje op het De Layensplein. Terwijl het zoëven nog stortregende op de Oude Markt, scheen hier de zon volop. Het De Layensplein is tijdens deze Marktrockeditie omgetoverd in een openlucht danszaal. Een zeer leuk en geslaagd concept. Verschillende dansstijlen worden er gedemonstreerd, waarna het publiek uitgenodigd wordt om zelf mee te dansen. Mensen van alle leeftijden lieten zich verleiden tot een paar hiphop danspasjes. Dansen is in, dat is duidelijk.

Terug naar de Oude Markt voor enkele nummers van Tim Vanhamel. De nummers die hij speelde waren helemaal mijn ding niet, dus lang bleven we niet luisteren. Op naar de Vismarkt, waar de sympathieke Hollanders van Racoon het beste van zichzelf stonden te geven. Leuke, eenvoudige popmuziek gedragen door het bijzondere stemgeluid van Bart van der Weide. Het publiek lustte er wel pap van.

Tijd voor Tom Helsen, bekend van leuke hits als ‘Sun in her Eyes’ en ‘Easy’. Hij bracht een zeer degelijke set met prachtige nummers. Maar misschien was het allemaal net iets te soft voor de Oude Markt. Het aanwezige publiek reageerde een beetje makjes, behalve dan die ene superfan van Tom Helsen die op de eerste rij elk nummer luidkeels meebrulde en tussen de nummers door zich de longen uit het lijf schreeuwde. Tom reageerde droog op het gegil: “Dit is nu rock and roll, dames en heren.”

De eerste groep die erin slaagde de Oude Markt te laten ontploffen was CPeX. Jawadde, het makke publiek van voorheen had plaatsgeruimd voor een hyperkinetische massa springend en zingend volk. Clement Peerens en zijn vrienden zijn populair, dat is zeker. Al waren het vooral de oude nummers, ‘Dikke Lu’ en ‘Vindegij mijn gat’ die op het meeste bijval konden rekenen. Sylvain bespeelde het publiek (en dan vooral de dames) als een volleerd publieksmenner. Leuke muziek om op uit de bol te gaan. Alleen jammer van de geuroverlast die ons bezorgd werd door een slecht gewassen jongedame die vlak naast ons in het publiek stond. Denk aan uw medefestivalgangers, gebruik deo!

Na CPeX gingen we opnieuw naar het De Layensplein. Zaki, de peetvader van álle Vlaamse deejays, draaide een zeer dansbare set. De dansvloer stond vol en zelfs op de trappen voor de Sint-Pieterkerk stonden mensen mee te swingen. Het De Layensplein profiteert natuurlijk van de ligging tussen de Vismarkt en de Oude Markt, maar het mag gezegd dat het idee om elke avond op Marktrock een Bal populaire te houden een schot in de roos is.

Tegensputterende voeten en dichtvallende oogleden genoodzaakten ons ertoe de avond vroegtijdig af te breken. Er komen nog twee dagen Marktrock…

Bookmark and Share

Er zijn 4 reacties op “Marktrock 2008 – vrijdag”

MetalArend
(on augustus 10th, 2008 at 9:34)

Het was een aangename kennismaking ;)

 
Tijl
(on augustus 11th, 2008 at 9:20)

CPeX roelde nogal vettekens! Ook Goose wist een stevig feestje te bouwen en deed ons de afwezigheid van de Sugababes vergeten…

De Laeyensplein is de max, maar wat vroegjes gedaan. En terwijl Zaki een halfgod achter de draaitafels is, waren z’n opvolgers een stuk minder waard.

 
Carolien
(on augustus 11th, 2008 at 10:22)

@Tijl: Heel grappig, bij het verwerken van mijn foto’s heb ik gemerkt dat ik jou gekiekt heb tussen de massa op het De Layensplein.

 
Tijl
(on augustus 11th, 2008 at 10:47)

oei oei oei, moet ik bang worden? :-)