Fiets zkt brug

Gisteren, tijdens een zonnige winkelzaterdag, hoorde ik plotseling luid belgerinkel in de Bondgelotenlaan: een lange fietskaravaan reed voorbij, onder politiebegeleiding. Op de fietsen waren vlaggetjes bevestigd die verduidelijkten dat de fietsers ijverden voor een nieuwe fietsbrug. Waar die fietsbrug zou moeten komen, viel niet af te leiden uit de opschriften. Ik vermoed dat de fietsers graag een fietsbrug over de spoorweg in de buurt van Leuven station willen bekomen.

Fiets zkt brug

Het is een feit dat al het fietsverkeer tussen Kessel-Lo en de binnenstad nu via de voetgangerstunnel onder het spoor moet verlopen en daar mag niet gefietst worden. In de plannen rond de Kop van Kessel-Lo is sprake van de bouw van een nieuwe fietsbrug tussen het Provincieplein en de Martelarenlaan. Dit zou in de toekomst de voornaamste fietsverbinding tussen Kessel-Lo en de binnenstad worden. Misschien willen de actievoerders de bouw van deze brug versnellen?

Nam jij deel aan de fietskaravaan “Fiets zkt brug” en wil je graag wat meer vertellen over deze actie, dan kan dit steeds op onze Leuvense stadsblog.

Bookmark and Share

Er zijn 5 reacties op “Fiets zkt brug”

Dries
(on september 1st, 2008 at 12:36)

Dit is de organisator denk ik: http://buurtcomitekessello.blogspot.com/

 
Carolien
(on september 1st, 2008 at 14:27)

Het nieuwsblad heeft een artikel over de actie.

 
Eddie
(on september 1st, 2008 at 20:30)

Wij fietsten ook mee, samen met tweehondervijftig anderen. Kort en krachtig willen we graag het volgende :
– meer aandacht voor fietsers in de straten van Kessel-Lo;
– een handige en snelle fietsverbinding tussen Kessel-Lo en Leuven (de brug-in-aanbouw aan het station is in eerste instantie enkel voor voetgangers en is sowieso pas voor 2010 en de brug aan het Martelarenplein is een ferme omweg voor 3/4 van Kessel-Lo);
– meer oog voor (de veiligheid van) fietsers tijdens de werken aan de ‘kop’ van Kessel-Lo.

 
Eddie
(on september 1st, 2008 at 20:31)

Correctie : brug tussen provincieplein en Martelarenlaan … (ipv aan het Martelarenplein).

 
Eddie
(on september 1st, 2008 at 20:37)

Een pamflet en een fietsbel (om een figuurlijk belletje te laten rinkelen) werd aan de Romaanse Poort overhandigd aan de schepenen Robbeets en Brouwers en aan het station aan de stationschef …