Flitspaal vermitst

Het kruispunt van de Koning Boudewijnlaan met de Sint Jansbergsesteenweg te Egenhoven/Heverlee is een tijdje terug opnieuw aangelegd. Bij de heraanleg van het kruispunt is er een flitspaal over het hoofd gezien. De bestuurders die van de E314 komen, moeten volgens de verkeersborden hun snelheid minderen tot 70 kilometer per uur, maar worden al een tijdje niet meer gecontroleerd.

In 2006 was deze flitspaal nog goed voor de helft van alle vastgestelde overtredingen met flitspalen in het Leuvense (bron). Voordien deden er zich op dit kruispunt talrijke ongevallen voor met dodelijke afloop. De komst van de flitspaal heeft het kruispunt zeker veiliger gemaakt.
Locatie voor de vermiste flitspaal

Vlak voor het verkeerslicht steken er kabels uit de grond. Vermoedelijk moet daar de vermiste flitspaal komen. Waarom de flitspaal er nog niet staat is mij een raadsel. Wie kan dit raadsel oplossen ?

Bookmark and Share

Er zijn 4 reacties op “Flitspaal vermitst”

Goofball
(on augustus 31st, 2008 at 22:36)

ik verwacht dat die elk moment kan terugkomen?

 
Frederik
(on augustus 31st, 2008 at 23:39)

misschien maken ze er wel een “vuilbak” van

 
Geert
(on september 9th, 2008 at 23:50)

Gewoon, de eerste digitale flitscamera van Leuven komt daar te staan. Dan is het gedaan met ‘s morgens met de jeep het filmrolletje te wisselen. Waarom het zo lang duurt, is me ook niet direct duidelijk. Misschien staat de homologatie nog niet 100% op punt?

 
jaak
(on september 12th, 2008 at 22:30)

stomme flitspalen
afzetterij