Open Monumentendag Vlaanderen 2008

Op zondag 14 september viert Open Monumentendag feest met als thema 20e editie – 20e eeuw. Dat monumenten niet noodzakelijk eeuwenoud zijn, bewijzen meer dan 600 gratis opengestelde locaties.

De 20ste eeuw heeft de wereld veranderd. Nieuwe technieken, materialen en productiemethoden zorgden daarvoor, maar vooral nieuwe ideeën, ook op maatschappelijk vlak. Wonen en werken, mobiliteit en communicatie, dienstverlening en vrije tijd, welvaart, welzijn en leefomgeving… in niets was deze periode te vergelijken met het verleden.

In Leuven wordt het thema van Open Monumentendag vertaald naar ‘Heropbouw en nieuwbouw na de Tweede Wereldoorlog 1945-1969’. Leuven werd zwaar getroffen door WO II, maar herstelde snel. Tal van bouwiconen werden in ere hersteld en meteen nieuw leven ingeblazen. Tegelijkertijd werden nieuwe pareltjes van naoorlogse architectuur ontworpen.

De komende weken zullen er in het kader van Open Monumentendag op deze blog enkele activiteiten en monumenten in Leuven besproken worden.

Bookmark and Share

Er worden geen reacties toegelaten op dit artikel.