Ruben over de Leuvense fietsenoverrompeling

Ruben is behoorlijk in zijn nopjes over de nieuwe overdekte fietsparking aan het station, maar stelt zich vragen bij het feit dat sommige fietsen wel héél erg lang op dezelfde plaats staan.  Hij meent dat de parking door buurtbewoners als gratis privé-parking gebruikt wordt.

Is dit ook jouw ervaring? Zijn er nu al te weinig plaatsen in de nieuwe fietsparking? Moet je te ver stappen voordat je een plekje voor je fiets gevonden hebt? Wij zijn benieuwd naar je ervaringen.

Bookmark and Share

Er zijn 6 reacties op “Ruben over de Leuvense fietsenoverrompeling”

Frederik
(on september 5th, 2008 at 1:41)

Nog verbazender is dat deze parking om 1 uur s’nachts in het midden van de zomervakantie (amper studenten in Leuven) ook afgeladen vol staat. ook de fietsen waar al een behoorlijk laagje stof op licht vind ik wat raar. Om maar te zwijgen van de massa KUL fietsen.

Maar ik moet wel toegeven dat ik nog nooit geen plekje heb gevonden. Maar ik heb wel wat schrik voor de start van het academiejaar

 
Carolien
(on september 5th, 2008 at 10:18)

Misschien zijn er veel studenten die tijdens de zomervakantie hun fiets in deze fietsenstalling laten staan? En hem als het academiejaar begint opnieuw oppikken?

 
Steven
(on september 5th, 2008 at 11:50)

@Frederik:
Wat is er mis met de massa KUL fietsen? Ik denk dat het aantal KUL fietsen dat daar een hele zomer stof staat te vergaren, of erger nog, achteloos achtergelaten wordt, veel kleiner is. En er zijn nu eenmaal heel wat assistenten en andere personeelsleden van de KUL in deze stad.
Studenten die hun fiets een hele zomer in de rekken laten staan is gewoon een feit waar je je moet bij neerleggen. Het alternatief is dat ze overal in Leuven tegen de gevel staan geparkeerd. Het zou natuurlijk fijner zijn mocht er aan de andere fietsers gedacht worden door de fiets meer achteraan te parkeren gedurende die periode. Maar de westerse mens is natuurlijk een egoistisch, gehaast wezen.

 
Els
(on september 6th, 2008 at 20:44)

Wat vinden jullie van het voorstel om een kort- en een langparkeergedeelte te maken? Als je je fiets langer dan 1 of 2 dagen wil stallen, dat dat kan in een apart gedeelte achteraan. Zodat de kortparkeerders vooraan kunnen parkeren en dus niet elke keer tot vak 25 moeten wandelen? Een idee?

 
Steven
(on september 9th, 2008 at 12:18)

* Wat is er mis met die vele fietsen? Zowel die van de KULeuven, als die van de studenten. Toegegeven, de fietsenstalling hoort geen “bewaarruimte op lange termijn” te zijn maar ik denk (verwacht?) toch dat dit voldoende gecontroleerd wordt, niet?

* Kleine nuance ivm de comments van Ruben: mijns inziens is die fietsenstalling niet alleen voor pendelaars die met de fiets ‘s morgen naar het station van Leuven komen, maar ook voor pendelaars die met de trein in Leuven toekomen en daar een fiets hebben staan. Ik ken verschillende mensen die op die manier van en naar hun werk (in Leuven) pendelen. Grotendeels trouwens KULeuven fiets-gebruikers.

* De fietsenstalling is mooi en handig gedaan, al vond ik dat ze (in vergelijking met vorige stallingen) wel ‘ver’ ligt van het station – zeker als je pas een plaats vindt achteraan in de stalling (kant Provinciehuis). Gelukkig is de NMBS slim genoeg geweest om een ticket-automaat in de stalling al te zetten, dat bespaart al tijd.

* In een stad als Leuven, met 25000 studenten, ga je altijd een massa fietsen hebben. Hoort erbij, zou ik zeggen (stel je voor dat die nu eens allemaal met de auto zouden komen – ik denk dat de Leuvenaar het helemaal zou krijgen). Persoonlijk vind ik het ‘normaal’ dat er dan ook zo ontzettend veel fietsen aan het station gestald staan (de fietsenstallingen in steden waar erg veel gefietst wordt, zoals Amsterdam en Utrecht al eens bezocht?). Ik erger me dan weer eerder aan het totaal gebrek aan degelijke fietsenstallingen elders in de stad. Probeer je fiets maar eens ergens (legaal en zonder dat ie anderen hindert) te stallen als je op een zaterdag wil gaan winkelen in Leuven – op veel te kleine stallingen aan de Jan Statstraat, Naamse en de Quick na ken ik niet veel stalplaats), of ga op een vrijdag of zaterdag maar eens pintelieren met de fiets in Leuven… zelfde probleem. Niet?

 
tessa
(on januari 26th, 2009 at 21:07)

ik kom elke morgen om 7.20u aan met m’n fiets in deze nieuwe fietsenstalling en ik heb nog bijna nooit een plaatsje gevonden voor paal 20. wat ik best wel vrij ver vind voor een nog vrij vroeg uur. daarnaast vind ik de stalling ook wat ver van het station af liggen, vooral omdat je je fiets niet vooraan kwijt kan.
en zoals steven ook aanhaalt vind ik ook dat er in de stad zelf wat meer naar fietsers mag worden gekeken. als je je fiets fout stalt, hangt er een briefje aan van de politie of neemt de politie hem mee. maar probeer je fiets maar eens correct te stallen. er zijn veel te weinig fietsenstallingen voorzien en dan vooral in de buurt van aula’s en faculteitsgebouwen.